BANDENBANDEN BEKIJK ALLE BANDENBEKIJK ALLE BANDEN DEALERSDEALERS

Basisgegevens banden

FAQ #1: Meest gestelde vragen over winter banden

Michelin 01 feb 2012

Vragen over winterbanden

Wij hebben de meest gestelde vragen over winterbanden die aan het Michelin Consumer Contact Center op een rijtje gezet. Gezien het belang van het onderwerp, dachten we dat het het beste was om deze antwoorden met het grootste aantal mensen te delen op onze internet site.

Vraag: Moet ik eigenlijk 2 of 4 winterbanden op mijn auto monteren?

Antwoord: Hoewel het niet verplicht is om winterbanden op alle wielen van het voertuig te monteren, raadt Michelin toch aan winterbanden per vier te kopen en te vervangen. De montage van 4 winterbanden op uw auto zal de tractie, de remweg en grip in de bochten optimaliseren. Slechts 2 winterbanden monteren zal instabieliteit van het voertuig bij het remmen en in bochten veroorzaken bij moeilijke omstandigheden.

Vraag: Wat is het verschil tussen MICHELIN Primacy Alpin PA3 en MICHELIN Alpin A4?

Antwoord: MICHELIN Primacy Alpin PA3 is een winterband die grotendeels werd vervangen door MICHELIN Alpin A4. Voor meer informatie over MICHELIN Alpin A4 kunt u onze gedetailleerde productpagina raadplegen.

Vraag: Mag ik een lagere snelheidsindex gebruiken als ik winterbanden op mijn auto monteer?

Antwoord: Het is toegestaan om winterbanden met een lagere snelheidsindex te gebruiken op voorwaarde dat u een sticker zichtbaar aanbrengt op uw dashboard die de bestuurder kenbaar maakt dat de maximum snelheid van de banden lager is dan normaal wordt verondersteld. BELANGRIJK: in België is het alleen toegestaan om winterbanden met een lagere snelheidsindex te gebruiken tussen 1 oktober en 30 april.

Vraag: Is het waar dat op een auto met voorwielaandrijving, op de achteras MICHELIN Alpin-banden in tegengestelde draairichting moeten worden gemonteerd?

Antwoord: Neen. Alle MICHELIN-winterbanden moeten worden gemonteerd in de draairichting die door een pijl op de zijwand wordt aangegeven. Deze regel geldt voor alle transmissie types (4x4, 4WD, AWD, vierwielaandrijving, voorwielaandrijving of achterwielaandrijving).

Vraag: Ik heb mijn winterbanden in mijn garage bewaard gedurende 16 jaar, kan dit de reden zijn waarom er één is ontploft?

Antwoord: Het is moeilijk te zeggen wat uw band heeft doen ontploffen, maar het is zeker dat deze  al lang aan vervanging toe was. We raden eigenlijk aan om na 5 jaar gebruik uw banden jaarlijks te laten controleren door een specialist. 10 jaar na de fabricagedatum raden we vervanging van de banden aan.

Indien u meer informatie wenst over onze producten, aarzel niet om contact op te nemen met ons consumer contact center. Ook kan u onze tyre selector raadplegen om de juiste MICHELIN band voor uw auto te vinden

  • PERSONENAUTO
  • 4x4 / SUV
  • BESTELWAGEN - CAMPER
Loader