header
Best geklasserde winterbanden
Tips en adviezen auto

Winterbanden zijn speciaal ontworpen om veilig te rijden bij temperaturen onder 7 °C, ongeacht of er sneeuw op de weg ligt of niet. Wat zijn de beste winterbanden voor uw auto? In dit artikel stelt MICHELIN zijn beste winterbanden voor, en voor elk van de banden leest u de mening van onafhankelijke bandentesters na het testen van de prestaties ervan onder winterse omstandigheden.

Aan de 3PMSF-markering herkent u een goede winterband

De 3PMSF-markering geeft aan dat de band veiligheid en mobiliteit in sneeuw garandeert. Deze markering wordt afgegeven door een gecertificeerd laboratorium nadat de band volgens een gestandaardiseerde en reglementaire methode is getest en heeft bewezen aan het vereiste prestatieniveau voor veiligheid en mobiliteit in sneeuw te voldoen.

Deze markering wordt zo langzamerhand de standaard voor goede winterbanden. Het 3PMSF-symbool (3 Peak Mountain Snow Flake) is gemakkelijk te herkennen : een sneeuwvlok omringd door drie bergtoppen. In overeenstemming met de regelgeving wordt dit symbool systematisch vergezeld van het M+S-logo op de zijkant van de winterband. Elk van de hieronder getoonde banden heeft een 3PMSF-markering.

MICHELIN Alpin 6

De MICHELIN Alpin 6-winterband levert een zeer hoog veiligheidsniveau dat standhoudt in barre winterse omstandigheden.

 • De nummer 1 als het gaat om remmen en tractie in sneeuw, in versleten staat
 • Zeer goede veiligheid, gemaakt om lang mee te gaan in strenge winterse omstandigheden (3PMSF)
 • Zeer lange levensduur
 • Innovatieve slijtage-indicator

 

Awards voor de MICHELIN Alpin 6

De MICHELIN Alpin 6 heeft 8 podiumplaatsen weten te veroveren in de belangrijkste Europese bandentests. In 2021 beoordeelde ADAC deze band als "goed" in een vergelijkende test van 18 winterbanden in de afmeting 225/50 R17 en 16 banden in de afmeting 195/65 R16 en AUTO BILD beoordeelde deze band als "uitstekend" in een vergelijkende test van 50 winterbanden in de afmeting 205/55 R16.

In 2020 kreeg de MICHELIN Alpin 6 de beoordeling "goed" van ADAC (vergelijkende test van 15 winterbanden in de afmeting 205/55 R16) en werd de band als "zeer goed" beoordeeld door Auto Motor Sport (vergelijkende test van 10 winterbanden in de afmeting 225/50 R17)

Zeer evenwichtige band, zeer goede levensduur, goed op droog en nat wegdek en in sneeuw", aldus ADAC in 2020, en voegde daaraan toe: "De Michelin Alpin 6 vertoont de minste slijtage.

In 2019 werd de MICHELIN Alpin 6 door AUTO BILD beoordeeld als "uitstekend" (vergelijkende test van 53 winterbanden in de afmeting 225/45 R17).

MICHELIN Pilot Alpin 5

De MICHELIN Pilot Alpin 5-winterband biedt een hoog niveau aan rem- en rijprecisie voor hoge prestatie auto's die met winterse omstandigheden te maken krijgen.

 • Zeer goede controle en rijprecisie op nat wegdek en in sneeuw (3PMSF)
 • Kortere remweg zodat u veilig kunt rijden in de winter
 • Een van de toonaangevende winterbanden op het gebied van levensduur en lager brandstofverbruik


De MICHELIN Pilot Alpin 5 behaalde 6 van de 6 podiumplaatsen in de belangrijkste Europese bandentests.

Awards voor de MICHELIN Pilot Alpin 5

In 2021 was de MICHELIN Pilot Alpin 5 testwinnaar in de bandrecensies in een vergelijkende test van 9 winterbanden in de afmeting 225/40 R18, en tevens testwinnaar van de AUTO BILD-sportautotest in een vergelijkende test van 12 winterbanden in de afmeting 225/45 R18 - 245/40 R18, én testwinnaar van de SPORT AUTO-test in een vergelijkende test van 6 winterbanden in de afmeting 255/40 R18.

Bovenaan geëindigd en dus winnaar van de test is de Michelin Pilot Alpin 5-winterband in 18 inch. Alleen deze banden combineren een korte remweg en de beste prestaties in sneeuw met krachtige remprestaties en een evenwichtige rijdynamiek op droog wegdek", aldus SPORT AUTO.


In 2020 werd de MICHELIN Pilot Alpin 5 door ADAC als testwinnaar en "goed" geclassificeerd in een vergelijkende test van 13 winterbanden in de afmeting 235/55 R17, waren deze banden tevens testwinnaar, werden ze beoordeeld als "voorbeeldig" en uitgeroepen tot "Eco-kampioen" door AUTO BILD in een vergelijkende test van 51 winterbanden in de afmeting 245/45 R18.

Testwinnaar dankzij overtuigende sneeuwgeschiktheid, dynamische eigenschappen op nat en droog wegdek, een korte remweg, een zeer goed kilometerrendement, en goede prijs-prestatieverhouding", aldus AUTO BILD in 2020.

"
Zeer gebalanceerde band. Beste in zijn klasse op droge wegen en in sneeuw", aldus ADAC in 2020.

MICHELIN Pilot Alpin 5 SUV

De MICHELIN Pilot Alpin 5 SUV-winterband is ontworpen voor veiligheid en hoge prestaties op alle winterse wegdekken.

 • Controle en rijprecisie op sneeuw
 • Uitstekende remprestaties in sneeuw (3PMSF)
 • Uitstekende tractie in sneeuw voor een moeiteloze mobiliteit in de winter
 • Versterkte zijwand voor robuustheid voor uw SUV en de beste levensduurDe MICHELIN Pilot Alpin 5 SUV behaalde twee podiumplaatsen in de belangrijkste Europese bandentests.

Awards voor de MICHELIN Pilot Alpin 5 SUV

In 2021 was de MICHELIN Pilot Alpin 5 SUV testwinnaar van de AUTO BILD Allrad-test in een vergelijkende test met 10 winterbanden in de afmeting 235/55 R18 en werd deze band sterk aanbevolen door AUTO ZEITUNG in een vergelijkende test van 10 winterbanden in de afmeting 235/55 R18.

Sneeuw is zijn specialiteit, maar de Pilot Alpin 5 biedt ook enorm hoge veiligheidsmarges", aldus Auto Zeitung.

De browser die u gebruikt wordt niet ondersteund
U gebruikt een browser die niet wordt ondersteund door deze website. Hierdoor werken sommige functies mogelijk niet goed. Dit kan leiden tot vreemde weergaven bij het browsen. Update uw browser of installeer een van de volgende browsers om optimaal te kunnen profiteren van deze website