pressure bg

Skoda bandenspanning

Tips en adviezen auto

Met de Michelin Bandenkiezer kunt u de aanbevolen bandenspanning vinden voor uw Skoda.

Met de Michelin Bandenkiezer vindt u niet alleen de juiste band voor uw Skoda maar krijgt u ook de aanbevolen bandenspanning voor uw Skoda. De meest nauwkeurige manier om informatie over de bandenspanning te verkrijgen blijft de sticker in de binnenkant van het voorportier van uw auto of in de brandstofklep of het instructieboekje van de auto. Deze geven de door Skoda aanbevolen bandenspanning aan.

Stap 1 : Vul de gegevens van uw Skoda in

Selecteer eerst de criteria die specifiek zijn voor uw Skoda met behulp van de filters van de Michelin Bandenkiezer.

Elk detail is belangrijk. In fact, in the Enyaq, the same model may have different inflation pressures depending on the engine, for example Zorg er dus voor dat u de exacte kenmerken van uw auto aangeeft. In geval van twijfel kunt u het beste uw dealer vragen.

Klik daarna op de knop om de resultaten te zien.

U kunt ook de Skoda-pagina raadplegen om de juiste band en spanning te vinden voor de belangrijkste modellen van deze autofabrikant.

Stap 2: Zoek de bandenspanning van uw Skoda-model op

Scroll op de resultatenpagina iets naar beneden: de bandenspanning wordt samen met de gegevens van de bandenmaat aangegeven bij het autopictogram.

Sommige autofabrikanten geven vaak een andere bandenspanning voor bepaalde winterbanden aan.

De aangegeven bandenspanningen zijn indicatieve waarden. De aanbevolen bandenspanning voor uw auto staat vermeld in de onderhoudsgids, op een sticker aan de binnenkant van het voorportier (vaak de passagierszijde) of aan de binnenkant van de brandstofklep van de auto.

Raadpleeg gerust onze bandenkiezer of neem contact op met een bandenspecialist om te achterhalen welke MICHELIN-band het best bij uw voertuig past.

map search desktop

Vind binnen enkele seconden een bandenverkoper bij u in de buurt

Zoeken op
Adres, stadof postcode
Auto
  • Auto
  • Moto
Mijn locatie
Zoeken

Topmodellen voor Skoda

Hier kunt u de aanbevolen bandenspanning voor uw Skoda en de meeste populaire modellen raadplegen.

Waarom is het belangrijk om uw bandenspanning regelmatig te controleren?

Aangezien banden van nature lucht verliezen (ongeveer 0,1 bar per maand, of 1,45 PSI), zijn regelmatige controles noodzakelijk.

Zo kunt u problemen voorkomen, zoals:

● hoger brandstofverbruik
● voortijdige en ongelijkmatige slijtage van de banden
● slechtere wegligging
● langere remweg

Als u de bandenspanning aanhoudt die Skoda voor uw model aanbeveelt, zal dat uw veiligheid op de weg, maar ook die van uw passagiers en andere bestuurders, ten goede komen.

Naast het veiligheidsaspect, is deze eenvoudige actie beter voor het milieu en bespaart u er geld mee, vooral op het brandstofverbruik.

Wij raden aan de bandenspanning van uw Skoda één keer per maand en vóór een lange reis te controleren.

De browser die u gebruikt wordt niet ondersteund
U gebruikt een browser die niet wordt ondersteund door deze website. Hierdoor werken sommige functies mogelijk niet goed. Dit kan leiden tot vreemde weergaven bij het browsen. Update uw browser of installeer een van de volgende browsers om optimaal te kunnen profiteren van deze website