image couverture paysage

HOE KIEST U DE BESTE BESTELWAGENBANDEN VOOR ALLE SOORTEN WEGEN

Tips en adviezen auto

Bij het kiezen van de beste bestelwagenbanden voor welke weg dan ook, is het belangrijk om rekening te houden met uw gebruikscriteria. Lees verder om erachter te komen hoe u de juiste keuze kunt maken voor uw bestelwagen.

Offroad- of all-terrain bestelwagenbanden?

Allereerst is het belangrijk om het verschil te begrijpen tussen ‘offroad banden voor bestelwagens’ en ‘all-terrain banden voor bestelwagens’. Wat gewoonlijk ‘offroad’ wordt genoemd, is de ruige natuurlijke omgeving waarvoor een bestelwagen niet is ontwikkeld. Alleen voertuigen met vierwielaandrijving, beter bekend als 4x4’s, zijn zo ontworpen dat ze in deze omstandigheden kunnen rijden.

Toch kan het voorkomen dat een bestelwagen over terrein moet rijden dat lastiger is dan asfalt of traditionele wegen.

Op welke soorten terrein rijdt u zoal?

Of het nu op gras, natte of modderige grond, sneeuw, grind of kasseien is, het kan zijn dat u op een gladde of losse ondergrond moet rijden die uw voertuig kan blokkeren, vast kan komen te laten zitten in de modder of gewoon uw veiligheid in gevaar kan brengen.

Dit komt omdat u voor uw activiteit door mogelijk moeilijk terrein of over obstakels moet rijden. U herkent uw situatie waarschijnlijk uit de onderstaande omschrijvingen:

The thick, reinforced sidewalls of the MICHELIN Agilis make it an excellent off-road tyre for vans.

1 - U rijdt vooral in de stad

Als u bijvoorbeeld de hele dag leveringen uitvoert in de stad, dan kan het wel eens voorkomen dat u de stoeprand raakt.

De weersomstandigheden en algemene slijtage van het wegdek door veroudering kunnen er ook voor zorgen dat er gaten in het wegdek ontstaan.

Om het risico op een bult op de band (zichtbare uitstulpingen op de zijwand) te beperken, raden we aan om uw bestelwagen te voorzien van dikke, versterkte zijwanden zoals de MICHELIN Agilis 3 (zomer), de MICHELIN Agilis Alpin (winter) of de MICHELIN Agilis CrossClimate (all-season).

The thick, reinforced sidewalls of the MICHELIN Agilis make it an excellent off-road tyre for vans.

2 - U rijdt op bouwterreinen

Als u voor uw werk op bouwterreinen rijdt, heeft uw bestelwagen te maken met bijzonder moeilijke ondergronden, zoals modder en stenen, waarvoor robuuste banden nodig zijn die bestand zijn tegen insnijdingen en lekke banden.

In dat geval raden we aan om uw bestelwagen uit te rusten met de MICHELIN Agilis CrossClimate-banden, die u het hele jaar door kunt gebruiken, zelfs bij matige sneeuwval, of met MICHELIN Agilis Alpin-banden als de winters strenger zijn.

A good all-terrain van tyre must be able to withstand the difficult surfaces of construction sites

3 - U rijdt vooral op wegen op het platteland

In landelijke gebieden rijdt u voornamelijk op landelijke of provinciale wegen. Sommige van deze wegen worden goed onderhouden, andere worden dan weer verwaarloosd of helemaal niet onderhouden. Gaten in de weg kunnen soms erg diep zijn en veelvuldig voorkomen op wegen die al in slechte staat waren en door de jaren heen in meer of mindere mate werden hersteld, als gevolg van het beperkte budget van de lokale autoriteiten. Soms moet u ook op met stenen bezaaide, modderige wegen of grasachtige ondergronden rijden om faciliteiten of woningen te kunnen bereiken die ver van de weg zijn gelegen.

Kies dan voor sterke, optimaal presterende banden die een uitstekende tractie bieden op moeilijk berijdbare ondergronden. We raden aan om te kiezen voor MICHELIN Agilis 3 (zomer), MICHELIN Agilis Alpin (winter) of MICHELIN Agilis CrossClimate (all-season).

Terreinbanden voor bestelwagens

Met een constante drang naar innovatie en vastbesloten om klanten een uitzonderlijke rijbeleving te bezorgen, hebben de Michelin-ingenieurs al enkele uiterst indrukwekkende wegbanden ontworpen.

MICHELIN Agilis-banden, specifiek ontwikkeld voor bestelwagens, bieden meer tractie op moeilijk berijdbare ondergronden.

MICHELIN Agilis CrossClimate - EN

Optimale tractie op alle soorten terrein

Rijden in de modder of op gras, gravel en sneeuw hoeft geen uitdaging meer te zijn, dankzij de technologie die schuilgaat achter de MICHELIN Agilis CrossClimate-banden: het V-vormige loopvlakprofiel met grote blokken en brede groeven biedt een uitstekende grip, zelfs op moeilijk berijdbaar terrein. Ze voeren ook het water af wanneer er over natte wegen wordt gereden.

Steviger

Een moeilijk berijdbare ondergrond houdt een groter risico in op perforaties en overmatige slijtage. Daarom zijn de MICHELIN Agilis CrossClimate-banden extrastevig en robuust.

Ze zijn voorzien van unieke schilden op de zijwanden die de banden beschermen tegen schokken. Voor het gebruikte slijtvaste materiaal hebben we ons gebaseerd op een innovatieve bedrijfswagentechnologie die de banden nóg sterker maakt.

Een veelzijdige all-season bestelwagenband

Het kan een kostbare en tijdrovende taak zijn om aan het begin van elk seizoen zomer- en winterbanden te wisselen. Maar anderzijds wilt u natuurlijk ook veilig de weg op kunnen, ongeacht de weersomstandigheden en het seizoen.

Daarom is de MICHELIN Agilis CrossClimate all-season band de perfecte keuze om uw bedrijfsactiviteiten het hele jaar lang uit te kunnen voeren, zonder van banden te wisselen.

MICHELIN Agilis CrossClimate is gecertificeerd voor de winter (3PMSF), wat betekent dat de prestaties op besneeuwde en natte ondergronden zijn getest en goedgekeurd.

Het ontwerp combineert de voordelen van een zomerband met die van een winterband, zo kunt u het hele jaar lang profiteren van de hierboven vermelde voordelen, ongeacht de weersomstandigheden en de temperatuurschommelingen.

Ontdek meer over all-season banden voor bestelwagens

 

Nr.1 qua levensduur in alle bandcategorieën (1)(2)

Hoe langer uw banden meegaan, hoe meer u bespaart.

Versleten banden vervangen kost niet alleen geld, maar ook tijd. We hebben de MICHELIN Agilis CrossClimate-band ontworpen om lange tijd mee te gaan, zonder in te boeten aan krachtige prestaties.

De band gaat gemiddeld 25% meer kilometers mee dan de zomer- en winterbanden van de voornaamste concurrenten, en 39% meer dan concurrenten voor all-seasonbanden(1)(2).

Dankzij de lange levensduur bespaart u gemiddeld zo’n 4 banden per 100.000 km.(3)

WETTELIJKE VERMELDINGEN

(1) - levensduur - Testen voor levensduur uitgevoerd door DEKRA Test Center op verzoek van Michelin, in 2017, met afmeting 235/65 R16C 115/113 R, op Mercedes-Benz Sprinter, vergeleken met de voornaamste concurrenten voor zomer-, winter- en all-seasonbanden

(ZOMER: MICHELIN Agilis CrossClimate (50.145 km); BRIDGESTONE Duravis 660 (42.760 km), CONTINENTAL ContiVanContact™ 100 (29.660 km), WINTER MICHELIN Agilis CrossClimate (50.412 km), CONTINENTAL VanContact Winter (32.863 km), PIRELLI Carrier™ Winter (33.009 km); ALL SEASON MICHELIN Agilis CrossClimate (47.702 km) CONTINENTAL VanContact™4Season (21.396km), PIRELLI Carrier™ All Season (30.467 km), GOODYEAR Vector 4 Seasons (29.790 km)). Levensduurtest bij gemiddeld daadwerkelijk gebruik (D50) met een afstand van 10.000 km, en geëxtrapoleerd met geschatte levensduur bij 1,6 mm.

 

(2) - levensduur - Intern onderzoek van Michelin uitgevoerd in aanwezigheid van DEKRA Test Center (Narbonne-circuit), in december 2020 tot februari 2021, met afmeting 235/65R16C 115/113 R, op Renault Master, MICHELIN Agilis CrossClimate (29.789 km) vergeleken met BRIDGESTONE Duravis All Season (22.023 km). Levensduurtest bij gemiddeld daadwerkelijk gebruik (D50) met een afstand van 9.421km, en geëxtrapoleerd met geschatte levensduur bij 1,6 mm.

 

(3) - besparingen- gemiddelde besparing van 4 banden op 100.000 km versus belangrijkste concurrenten voor all-seasonbanden. Interne berekening gebaseerd op Value Tool for Fleet, met afmeting 235/65 R16 115/113R voor 1 LCV met een jaarlijkse kilometrage per voertuig van 100.000 km en een levenscyclusperiode voor voertuigen van 1 jaar (MICHELIN Agilis CrossClimate: 4 banden, Continental VanContact 4 Seasons : 12 banden, Pirelli Carrier AllSeason : 8 banden, Goodyear Vector 4Seasons Cargo : 8 banden en Bridgestone Duravis All Season : 8 banden).

De browser die u gebruikt wordt niet ondersteund
U gebruikt een browser die niet wordt ondersteund door deze website. Hierdoor werken sommige functies mogelijk niet goed. Dit kan leiden tot vreemde weergaven bij het browsen. Update uw browser of installeer een van de volgende browsers om optimaal te kunnen profiteren van deze website