4w 356 tire michelin agilis cc header banner leaderboard 3 1

WAAROM KIEZEN VOOR ALL-SEASON BESTELWAGENBANDEN

Tips en adviezen auto

Uw bestelwagen krijgt het hele jaar door te maken met afwisselende weersomstandigheden: kou in de winter, hitte in de zomer, regen, sneeuw, een natte, modderige of droge ondergrond, enz.
Zou u moetenkiezen voor all-seasonbanden? En waarom dan? Wij beantwoorden uw vragen in dit artikel.

Wat zijn all-season bestelwagenbanden?

Er bestaan 4 categorieën bestelwagenbanden:

• zomerbanden
• winterbanden
• winterbanden voor extreme omstandigheden
• all-seasonbanden

Zomerbanden zijn ontworpen om ook bij hoge temperaturen optimale prestaties te leveren. Door de lage temperaturen tijdens de wintermaanden en op een besneeuwde ondergrond kunnen ze dan echter niet optimaal presteren.

Winterbanden zijn specifiek ontworpen voor koude weersomstandigheden en presteren optimaal op sneeuw of ijs en bij temperaturen tussen de 7°C en de -25°C. Ze zijn echter niet zo doeltreffend tijdens de warmere zomer.

Voor extreem winterse omstandigheden met temperaturen tot -40° worden spijkerbanden aangeraden. In vergelijking met winterbanden zonder spijkers leveren ze betere prestaties op een ijzige ondergrond en hebben ze een kortere remafstand.

All-seasonbanden kunnen zowel worden gebruikt bij erg lage (tot -7°C) als erg hoge temperaturen (+30°C). Ze leveren uitstekende prestaties in zomerse en winterse weersomstandigheden.

Het 3PMSF-label

Wanneer een band het 3PMSF-label (3 Peak Mountain Snowflake) draagt, dat op de zijwand wordt voorgesteld door drie bergtoppen met een sneeuwvlokje in het midden, betekent dit dat de band gecertificeerd is voor optimaal rijgedrag in winterse omstandigheden.

Deze certificering wordt gecontroleerd door de Europese Unie en geeft aan dat de band doeltreffende en veilige prestaties kan leveren op sneeuw.

Ondanks het feit dat dit betrekking heeft op winterbanden, is het ook een extra garantie voor winterse prestaties voor all-season banden als ze deze certificering hebben.

De voordelen van all-seasonbanden

Zoals u zich wel kunt voorstellen, heeft een all-seasonband tal van voordelen. Laten we even bespreken wat ze zoal te bieden hebben:

Veelzijdigheid

Dat is de belangrijkste eigenschap van all-seasonbanden voor bestelwagens. U kunt ze het hele jaar lang laten zitten om zo steeds veilig te rijden, ongeacht het seizoen en de bijhorende weersomstandigheden.
En als u soms te laat bent met het verwisselen van uw zomer- en winterbanden, onthoud dan dat:

• all-seasonbanden in de winter beter presteren dan zomerbanden
• all-seasonbanden in de zomer beter presteren dan winterbanden

Tijdbesparend

Om zomer- en winterbanden met elkaar te wisselen, moet uw bestelwagen tijdelijk aan de kant blijven staan. Tijdens deze kostbare werktijd moet u uw bedrijfsactiviteiten tijdelijk stop zetten.

Door te kiezen voor all-seasonbanden voor bestelwagens verliest u geen tijd meer, aangezien u deze banden het hele jaar door kunt laten zitten.

Kostenbesparend

U bespaart niet alleen op de kosten die komen kijken bij een bandenwisseling, maar ook op de kosten van de nieuwe banden die u moet monteren wanneer de oude versleten zijn. In plaats van twee bandensets te kopen (winter- en zomerbanden), koopt u slechts één set all-seasonbanden.

Zou u voor all-seasonbanden voor bestelwagensmoeten kiezen?

eb002640

Dit hangt enkel af van de winterse omstandigheden waarin u met uw bestelwagen de weg op moet:

  • Als het gaat om barre winterse omstandigheden (tot wel -20°C) en u vaak rijdt op besneeuwde wegen bij erg lage temperaturen, dan zijn winterbanden of winterbanden voor extreme omstandigheden de beste optie.
  • Als het gaat om gematigde winterse omstandigheden (met temperaturen die niet onder de -7°C zakken) en het slecht sporadisch sneeuwt in uw regio, dan zijn all-seasonbanden de beste optie.

MICHELIN CrossClimate-banden voor bestelwagens: de all-season oplossing voor uw bestelwagen

4w 356 tire michelin agilis cc features and benefits 1 nosignature landscape

Michelin heeft de MICHELIN Agilis CrossClimate, een all-season bestelwagenband die veiligheid, duurzaamheid en tractie biedt, speciaal ontworpen zodat u in totale gemoedsrust de weg op kunt, ongeacht het weer.

Deze band combineert de doeltreffende functies die het succes van dit type band al hebben bewezen bij personenwagens.
Hier vindt u enkele van de belangrijkste kenmerken:

• Op het vlak van veiligheid: toonaangevende remprestaties op droog wegdek (1) en een A-klasse grip op nat wegdek (2)
• Tractie op uitdagende ondergronden zoals modder, gras, grind en sneeuw (3PMSF)(3)
• Optimale levensduur, met minimaal 25% meer kilometrage vergeleken met de voornaamste concurrenten voor all-season-, zomer-, en winterbanden(4)(5)
• Versterkte zijwand voor een verhoogde weerstand tegen slijtage en schade

MICHELIN Agilis CrossClimate bestelwagenbanden recensie

In 2022 heeft het onafhankelijke tijdschrift AUTO BILD Reisemobil all-seasonbanden in dezelfde afmeting getest van zes verschillende merken om hun prestaties met elkaar te vergelijken.

De MICHELIN Agilis CrossClimate werd in 2022 uitgeroepen tot "Test Winner 2022".

Hier vindt u de recensie van AUTO BILD terug:

Dankzij de uitgebalanceerde prestaties in alle weersomstandigheden krijgt alleen de Michelin Agilis CrossClimate de beoordeling 'uitstekend'.

WETTELIJKE VERMELDINGEN

(1) - remmen op droog wegdek - Droogremtest uitgevoerd door IDIADA op verzoek van Michelin, in 2017 en 2019, met afmeting 235/65 R16C 115/113 R, op de Mercedes-Benz Sprinter, in vergelijking met de grootste concurrenten voor zomer-, winter- en all-seasonbanden (MICHELIN Agilis CrossClimate (40.7m) vergeleken met BRIDGESTONE Duravis 660 (41,7m), CONTINENTAL ContiVanContact™ 100 (41,7m), CONTINENTAL VanContact Winter (47,1m), PIRELLI Carrier™ Winter (46,9M), en MICHELIN Agilis CrossClimate (41,5m) vergeleken met CONTINENTAL VanContact™ 4Season (47,1m), PIRELLI Carrier™ All Season (44,0m). En in 2019 MICHELIN Agilis CrossClimate (46,2m) vergeleken met GOODYEAR Vector 4 Seasons Cargo (49,5m).

(1 bis) Intern onderzoek remmen op droog wegdek op Ladoux in november 2020, met afmeting 235/65R16C 115/113 R, op Mercedes-Benz Sprinter, MICHELIN Agilis CrossClimate (39,8m) vergeleken met BRIDGESTONE Duravis All Season (41,5m).

 

(2) - grip op nat wegdek - MICHELIN Agilis CrossClimate wordt voor ‘Grip op nat wegdek’ ingedeeld bij de A-klasse op de Europese beoordelingsschaal.

 

(3) - prestaties in de sneeuw - MICHELIN Agilis CrossClimate is goedgekeurd voor gebruik in de sneeuw met 3PMSF-certificering (‘3 Peak Mountain Snowflake’).

 

(4) - levensduur - Testen voor levensduur uitgevoerd door DEKRA Test Center op verzoek van Michelin, in 2017, met afmeting 235/65 R16C 115/113 R, op Mercedes-Benz Sprinter, vergeleken met de voornaamste concurrenten voor zomer-, winter- en all-seasonbanden

(ZOMER: MICHELIN Agilis CrossClimate (50.145 km); BRIDGESTONE Duravis 660 (42.760 km), CONTINENTAL ContiVanContact™ 100 (29.660 km), WINTER: MICHELIN Agilis CrossClimate (50.412 km), CONTINENTAL VanContact Winter(32.863 km), PIRELLI Carrier™ Winter(33.009 km); ALL-SEASON: MICHELIN Agilis CrossClimate (47.702 km) CONTINENTAL VanContact™4Season (21.396km), PIRELLI Carrier™ All Season(30.467 km), GOODYEAR Vector 4 Seasons(29.790 km)). Levensduurtest bij gemiddeld daadwerkelijk gebruik (D50) met een afstand van 10.000 km, en geëxtrapoleerd met geschatte levensduur bij 1,6 mm.

 

(5) - levensduur - Intern onderzoek van Michelin uitgevoerd in aanwezigheid van DEKRA Test Center (Narbonne-circuit), in december 2020 tot februari 2021, met afmeting 235/65R16C 115/113 R, op Renault Master, MICHELIN Agilis CrossClimate (29.789 km) vergeleken met BRIDGESTONE Duravis All Season (22.023 km). Levensduurtest bij gemiddeld daadwerkelijk gebruik (D50) met een afstand van 9.421km, en geëxtrapoleerd met geschatte levensduur bij 1,6 mm.

De browser die u gebruikt wordt niet ondersteund
U gebruikt een browser die niet wordt ondersteund door deze website. Hierdoor werken sommige functies mogelijk niet goed. Dit kan leiden tot vreemde weergaven bij het browsen. Update uw browser of installeer een van de volgende browsers om optimaal te kunnen profiteren van deze website