4w 358 tire michelin pilot alpin five suv en us landscape

Waarom kiezen voor een complete set winterbanden op wiel ?

Wanneer de temperatuur onder de 7°C zakt, adviseren wij u om uw zomerbanden te vervangen door een complete set winterbanden op wiel.

Waarom zou u hiervoor kiezen ? De antwoorden vind u op deze speciale pagina.

Tips en adviezen auto

Wat houdt een velgen + winterbandpakket in?

Een winterbandpakket bestaat uit een set banden gemonteerd op een set wielen (staal of licht-metaal, afhankelijk van persoonlijke voorkeur). Het stelt u in staat om een set van complete winterband-wiel combinaties te kiezen die klaar zijn om elk jaar gemonteerd te worden op uw auto om uw zomerbanden te verwisselen (wielen + zomerbanden). Deze optie bespaart u tijd en is een veiliger alternatief voor het rijden in gevaarlijke omstandigheden.

Eén manier om de kosten van dit pakket te drukken is om te kiezen voor een bandenmaat met een velgdiameter die is goedgekeurd voor uw voertuig, maar die kleiner is dan degene die u in de zomer gebruikt. Winterbanden zijn over het algemeen duurder dan zomerbanden, maar door te kiezen voor kleinere banden kunnen de kosten worden verlaagd.

Auto Hoofdartikel pack pneu jantes winter Tips en advies

Bij het uitrusten van een Golf 7 bijvoorbeeld zijn er zes maten goedgekeurd:

195/65 R15 - 205/55 R16 - 205/50 R17 - 225/45 R17 - 225/40 R18 - 225/35 R19 

Ongeacht uw traditionele bandenmaat kunt u elk van deze zes maten kiezen voor uw winterpakket.  Winterbanden met een snelheidsindex lager dan die van de originele banden kunnen ook worden gebruikt. Een 205/55 R16 91V zomerband (maximumsnelheid: 240 km/u) kan bijvoorbeeld worden vervangen door een 205/55 R16 91H winterband (maximumsnelheid: 210 km/u) of door een 205/55 R16 91T winterband (maximumsnelheid: 190 km/u).

Het verlagen van de snelheidsindex bespaart normaliter kosten. Als u voor deze keuze gaat, moet u een sticker op uw dashboard aanbrengen die u eraan herinnert de maximumsnelheid van de band niet te overschrijven.

4w 323 tire michelin pilot alpin five en us features and benefits 2 signature 16 slash 9 1

Tips voor uw gemoedsrust bij het rijden in de winter

Door voor een velg en winterbandpakket te kiezen, bespaart u niet alleen kosten, maar bespaart u ook tijd en stress doordat u deze banden eenvoudig kunt aanbrengen. Het toetje? U kunt zelf uw nieuwe banden creëren en personaliseren!

Waar kan ik een winterbandpakket aanschaffen?

De meeste online retailers bieden velg en winterbandpakketten aan.

Hoeveel kost een winterbandpakket?

Hoeveel er een eerste investering nodig is, bespaart het uitrusten van uw voertuig met een complete set winterbanden en velgen u zowel tijd en geld op de lange termijn. Factoren zoals de maat en het model van de velg zijn van invloed op de uiteindelijke prijs. Een eenvoudige stalen velg kost bijvoorbeeld ongeveer 50 euro, terwijl een aluminium velg tussen de 100 en 200 euro kost. Deze zouden net zo lang mee moeten gaan als uw voertuig en indien u van plan bent uw auto te verkopen, zullen ze waarde toevoegen. Wat betreft de banden variëren prijzen van 30 euro voor een eenvoudige winterband tot meer dan 200 voor een premium band. Net zoals bij velgen worden de kosten hoger naarmate uw banden groter worden. U kunt een offerte verkrijgen door het model van uw voertuig in een online prijssimulator in te voeren of door dit na te vragen bij een gespecialiseerde bandenzaak.

bibendum
De browser die u gebruikt wordt niet ondersteund
U gebruikt een browser die niet wordt ondersteund door deze website. Hierdoor werken sommige functies mogelijk niet goed. Dit kan leiden tot vreemde weergaven bij het browsen. Update uw browser of installeer een van de volgende browsers om optimaal te kunnen profiteren van deze website