reifenpannenspray 65001 anwendung am reifen

Alles wat u moet weten over bandenafdichtingsmiddelen voor autobanden

Tips en adviezen auto

Let op: bandenafdichtingsmiddelen met een spuitbus, net zoals alle andere reparatievormen voor lekke banden, zijn een tijdelijke oplossing. Het wordt afgeraden om lange afstanden af te leggen of met hoge snelheid (meer dan 80 km/uur) te rijden met deze gerepareerde banden.

Het risico bestaat dat de band is beschadigd tijdens het leeg berijden vóór dat het bandenafdichtingsmiddel het lek heeft gedicht en de band weer op spanning heeft gebracht. Is uw band beschadigd, vraag dan zo snel mogelijk een professional om advies.

Hier komt u alles te weten over bandenafdichtingsmiddelen uit een spuitbus, hoe u ze kunt gebruiken, wat de voordelen zijn, en hoe ver en met welke snelheid u kunt rijden na het gebruik ervan.

Wat is een bandenafdichtingsmiddel uit een spuitbus?

Van het rijden over een spijker tot een onverwachte scheur in het rubber, u kunt zo maar met een lekke band te maken krijgen. Het plaatsen van een reservewiel is dan een oplossing. Maar wist u dat er een andere en directe manier is om het lek, zonder gereedschap, tijdelijk te repareren zodat u uw weg kan vervolgen?

Bandenafdichtingsmiddelen, die ook bekend staat als bandenreparateur, zijn een populaire tijdelijke oplossing voor lekke banden. Het bestaat uit een gas dat lekken stopt en wordt vaak door autofabrikanten in plaats van (of naast) een reservewiel met de auto geleverd.

Het is belangrijk te weten dat sommige bandenproducenten banden aanbieden die tijdens de productie al worden ingespoten met een afdichtingsmateriaal, zoals bij de banden met de Michelin Selfseal-technologie [link naar de pagina]. Het dicht het lek voordat u met een lekke band komt te rijden. Het middel dicht automatisch het gat af, voorkomt dat er lucht kan ontsnappen en houdt de band op spanning zodat u kunt blijven doorrijden.

Het is belangrijk te weten dat sommige bandenproducenten banden aanbieden die tijdens de productie al worden ingespoten met een afdichtingsmateriaal, zoals bij de banden met de Michelin Selfseal-technologie [link naar de pagina]. Het dicht het lek voordat u met een lekke band komt te rijden. Het middel dicht automatisch het gat af, voorkomt dat er lucht kan ontsnappen en houdt de band op spanning zodat u kunt blijven doorrijden.

Voor wie is bandenafdichtingsmiddel uit een spuitbus nuttig?

Deze spuitbus is een van de makkelijkste en goedkoopste noodoplossingen bij een lekke band. Het middel is een handig product voor iedereen om in de auto te hebben liggen. Het is een nuttig en tijdelijk alternatief voor als u geen reserveband heeft. Zo kunt u na een lekke band met uw auto naar een veiligere plek of naar de dichtstbijzijnde garage rijden voor professioneel advies.

map search desktop

Vind binnen enkele seconden een bandenverkoper bij u in de buurt

Zoeken op
Adres, stadof postcode
Auto
  • Auto
  • Moto
Mijn locatie
Zoeken

Waar kunt u bandenafdichtingsmiddelen uit een spuitbus kopen?

De spray om lekken af te dichten is makkelijk te verkrijgen en wordt op heel wat plekken verkocht, onder meer in garages en online winkels.

Auto- en fietsaccessoires, schoenzolen en sport- en recreatieartikelen. Michelin Lifestyle Ltd (MLL) biedt Michelin-fans een uitgebreide assortiment merkartikelen die hun mobiliteitservaring op lange termijn verbeteren.

Hoe moet bandenafdichtingsmiddel uit een spuitbus worden gebruikt?

Het middel dat het lek dicht, zit in een spuitbus onder druk en kan worden ingebracht via het bandenventiel . Volg voor het gebruik de aanwijzingen op de spuitbus.

Hoewel het product normaal gezien eenvoudig te gebruiken is, moet u wel zorgen dat u op een veilige plek staat wanneer u het aanbrengt. Parkeer uw auto op een veilige plek zonder verkeer of ander gevaar en zorg dat u hoge-zichtbaarheidskleding, zoals een veiligheidsvestje, aantrekt vóór u de gevarendriehoek neerzet om andere weggebruikers te waarschuwen dat u langs de kant van de weg staat. Zodra het afdichtingsmiddel is aangebracht en uitgehard, moet u snel de bandenspanning controleren.

237a1702 tyre sealant

Hoeveel afdichtingsmiddel moet u gebruiken?

Een spuitbus bevat de exacte dosering voor één toepassing en is uitsluitend bedoeld voor eenmalig gebruik. Om het juiste spanningsniveau te krijgen, moet de volledige inhoud van de spuitbus in de band worden gespoten. Over het algemeen droogt de antilekvloeistof in het slangetje op en wordt de spuitbus onbruikbaar als er nog een beetje vloeistof in zit.

Vergeet niet het produkt te vervangen na gebruik, zodat u in de toekomst niet zonder zit. Controleer ook de uiterste houdbaarheidsdatum als u het een tijdje geleden heeft aangeschaft.

Wat is de maximale rijsnelheid bij gebruik van bandenafdichtingsmiddel t?

Een spuitbus die lekken afdicht is een tijdelijke oplossing. Gebruik het niet voor lange afstanden of om ermee op hoge snelheid te rijden boven de 80 km/u zonder dat de banden vooraf zijn gecontroleerd door een professional.

Moet ik mijn band vervangen na het gebruik van een bandenafdichtingsmiddel?

Wij raden aan dat u de band door een professional laat controleren. Mogelijk is de band door het lekrijden beschadigd. De professional zal u vertellen of de band moet worden vervangen of niet.

Zijn er ook andere oplossingen voor het oplossen of voorkomen van een lekke band?

De vloeistof voor het dichten van lek is een van de vele oplossingen voor een lekke band. Hier is een kort overzicht van de beschikbare alternatieven:

"- Het vervangen van uw lekke band door een reserveband.
- Het gebruik van Run-Flat-banden, die speciaal zijn ontworpen om weerstand te bieden aan de gevolgen van bandenspanningsverlies zodat u door kunt rijden naar de dichtstbijzijnde garage of hulp van een professional inschakelen.
- Het gebruik van banden met ingebouwde afdichtingsmiddeltechnologie, zoals MICHELIN Selfseal

De browser die u gebruikt wordt niet ondersteund
U gebruikt een browser die niet wordt ondersteund door deze website. Hierdoor werken sommige functies mogelijk niet goed. Dit kan leiden tot vreemde weergaven bij het browsen. Update uw browser of installeer een van de volgende browsers om optimaal te kunnen profiteren van deze website