car tyre size

Zoek op maat

Wij helpen u de juiste bandenmaat voor uw auto te vinden

Moet u uw banden vervangen?
15 inch banden? 20 inch banden? Vindt u het lastig om de maat van uw banden te vinden ? Houd er rekening mee dat het kennen van de juiste bandenmaat essentieel is om veiligheidsrisico's te minimaliseren en de beste rijprestaties te bereiken. Bovendien moet uw bandenkeuze voldoen aan de wetgeving en de aanbevelingen van de voertuigfabrikant.

Wees gerust: het bepalen van de bandenmaat van uw auto is niet zo ingewikkeld als het lijkt. Om de juiste MICHELIN bandenmaat te kiezen,opent u het instructieboekje van uw voertuig of het portier aan de bestuurderszijde: de bandenmaat van uw auto en informatie over de belasting/snelheidsclassificatie zijn daar te vinden.

Selecteer uw bandenmaat en vind de juiste autoband voor uw voertuig

 Hoe lees ik een bandenmaat af ?

Als u bijvoorbeeld 205/55R17 91V leest, betekent dit:

  • 205: breedte van de band (in millimeters)
  • 55: verhouding tussen de hoogte en de breedte van de band, in procenten
  • R: constructie type  (R voor radiaal, D voor diagonaal en B voor " bias belted")
  • 17: diameter van het wiel (in inches)
  • 91: belastingsindex (index voor het maximale draagvermogen van de band)
  • V: snelheidssymbool (symbool voor de maximale snelheid van de band)
tyre size

U kunt ook via onze bandenselector de band voor uw behoeften identificeren. Maak optimaal gebruik van onze expertise! Het helpt u de beste band voor uw voertuig en uw rijstijl te vinden. Op basis van de door u verstrekte informatie geeft onze bandenselector de door de fabrikant goedgekeurde banden weer die speciaal voor uw voertuig zijn ontworpen, evenals een lijst met maten die compatibel zijn met de originele banden.

Als u wilt, kunt u uw band ook vinden door uw autotype of gebruik te selecteren, of door uw automerk te selecteren.

Als u geen toegang heeft tot deze informatie en als u meer informatie nodig heeft over de maten van autobanden, raadpleeg dan onze gids: hoe kiest u de juiste band ?

Het wordt geadviseerd dat u de aanbevelingen van de fabrikant opvolgt bij het vervangen van uw banden. Michelin beveelt montage van 4 identieke banden aan op alle 4 wielen van uw voertuig (behalve als uw voertuig oorspronkelijk is uitgerust met verschillende afmetingen, voor en achter).

Wees voorzichtig als u alleen op bandenmaat zoekt, omdat de getoonde resultaten om verschillende redenen niet altijd compatibel zijn met uw voertuig. Het is ook noodzakelijk om de belastingsindex en het snelheidssymbool,  de gebruiksspecificaties, enz. te controleren. Vraag een expert om advies !

Hulp nodig of vragen ? We zijn hier om te helpen. Neem contact met ons op. Onze experts staan ​​voor u klaar om u het beste bandenadvies te geven.

Wettelijke vermeldingen

De belastingsindex en het snelheidssymbool kunnen anders zijn dan van de aanvankelijk aanbevolen maat op uw voertuig. Als professional kan uw bandenverdeler u helpen om:


1. U te informeren als de belastingsindex en/of het snelheidssymbool van de vervangende banden afwijkt van de originele banden.
2. Te bepalen of de bandenspanning moet worden aangepast voor de voorgestelde alternatieve bandenmaat.

De browser die u gebruikt wordt niet ondersteund
U gebruikt een browser die niet wordt ondersteund door deze website. Hierdoor werken sommige functies mogelijk niet goed. Dit kan leiden tot vreemde weergaven bij het browsen. Update uw browser of installeer een van de volgende browsers om optimaal te kunnen profiteren van deze website