winter campaign detail header

MAG IK HET HELE JAAR DOOR MET WINTERBANDEN RIJDEN?

Het kan verleidelijk zijn om met slechts één set winterbanden het hele jaar door te rijden, maar is dat echt een goed idee?

article topic1

article topic1

WANNEER HEB IK WINTERBANDEN NODIG?

In Nederland is het niet verplicht om twee sets banden te hebben voor zowel de zomer als de winter. Het is echter aangeraden om winterbanden te gebruiken wanneer de temperatuur onder de +7°C gaat. Dit zorgt voor een betere remafstand, grip en tractie.

WAT ZIJN DE NADELEN VAN HET GEBRUIK VAN WINTERBANDEN IN DE ZOMER?

Zomerbanden garanderen de maximale veiligheidsprestaties tijdens de zomer, zowel op droog als op nat wegdek. Een voorbeeld: de remafstand bij 80km/h tussen de 11 tot 26°C op een nat wegdek is 4m korter met zomerbanden dan met winterbanden. Op droog wegdek is de remafstand bij 50km/h onder dezelfde temperatuur 1,5m korter met zomerbanden dan met winterbanden.

Test gerealiseerd door TÜV SÜD in 2013 in de afmeting 205/55 16 H.

Er is slechts één type winterband die ook gecertificeerd is voor de zomer: de MICHELIN CrossClimate. Het is de eerste zomerband met wintercertificering; de beste keuze voor bestuurders die geregeld geconfronteerd worden met plotselinge weersveranderingen en occasionele sneeuwval.

EEN LAATSTE REISTIP

Wist u dat de bandenspanning kan verlagen met de temperatuur? Indien een band bijvoorbeeld een bandenspanning van 2 bar heeft bij 20°C, zal hij een bandenspanning van 1,8 bar hebben bij 0°C. Het is dus erg van belang om uw bandenspanning te controleren, ten minste één keer per maand.

michelin topic2

michelin topic2

HET VERSCHIL TUSSEN WINTER- EN ZOMERBANDEN

Als u geen specialist bent kan het moeilijk zijn om het verschil tussen winter- en zomerbanden te zien. Ontdek met deze gids welke band het beste overeenstemt met uw behoeften.

michelin topic3

michelin topic3

WAT ZIJN VIERSEIZOENSBANDEN?

Vierseizoensbanden kunnen het hele jaar door gebruikt worden, maar dat is niet de enige mogelijkheid.

Vind uw perfecte Michelin band in een paar seconden