voiture bannière winter campaign listing header conduite en hiver

HOE BERG IK WINTERBANDEN OP?

Het correct opbergen van winterbanden is belangrijk om eventuele schade te voorkomen. Hier zijn enkele tips om uw winterbanden op te bergen.

article topic9

article topic9

HOE BERG IK WINTERBANDEN OP?

U mag uw winterbanden niet buiten laten liggen en ze niet langer dan een maand onaangeroerd aan uw wagen laten. Dit zou de wagen kunnen beschadigen of een negatieve invloed kunnen hebben op hun prestaties. In plaats daarvan kunt u uw wagen opkrikken of de winterbanden erafhalen. Als u de winterbanden erafhaalt, noteer dan hun positie op uw wagen. Door dit te doen zult u de volgende winter de posities kunnen omdraaien om zo de slijtage van de banden te verdelen. Het is ook aangeraden om de banden te wassen met water. Maak ze schoon en droog ze daarna zorgvuldig af voordat u ze opbergt (om corrosie te voorkomen).

WAAR BERG IK MIJN WINTERBANDEN OP?

Banden moeten op een frisse plaats bewaard worden, weg van direct zonlicht, warmtebronnen en ozon zoals hete leidingen en elektrische generatoren. Langdurige blootstelling aan deze elementen zal de oxidatie van de band uitputten waardoor de rubberen verbindingen kunnen barsten. Garages, kelders en tuinhuisjes zijn ideaal om uw banden in op te bergen, of u kunt ook speciale zakken kopen om hen te beschermen. Zorg er steeds voor dat de oppervlaktes waarop de banden worden opgeslagen schoon en vrij zijn van vet, brandstof of andere stoffen die rubber kunnen doen verslechteren. Als u in de stad in een kleinere ruimte woont, kunt u een opslagplaats huren (beter gekend als ‘bandenhotels’).

WAT IS DE BESTE OPBERGOPLOSSING?

Als u een opbergoplossing op korte termijn nodig hebt, dan kunt u de banden stapelen. Let op: de stapel mag niet hoger zijn dan 1,2m. Probeer, indien mogelijk, te voorkomen dat de banden op de vloer staan door ze op een pallet te plaatsen. Als u op zoek bent naar een oplossing op lange termijn, dan moet u de banden verticaal op een rek plaatsen. Dit rek moet dan wel 10cm boven de grond staan.

EEN LAATSTE REISTIP

Heeft u winterbanden die gemonteerd zijn op velgen? In dat geval kunt ze beter ophangen of op een rijtje plaatsen.

michelin topic12

michelin topic12

HOEVEEL WINTERBANDEN HEB IK NODIG?

Heel wat mensen vragen zich af of ze 2 of 4 winterbanden nodig hebben. Ontdek hieronder waarom het beter is om te kiezen voor 4 winterbanden, in tegenstelling tot de vele misvattingen.

michelin topic14

michelin topic14

WAT IS DE WETGEVING VOOR WINTERBANDEN IN NEDERLAND?

In Europa heeft elk land wettelijke regels over het gebruik van winterbanden. Winterbanden zijn niet wettelijk verplicht in Nederland.

Vind uw perfecte Michelin band in een paar seconden