Track days

CIRCUITDAGEN 2023: MICHELIN & HET CIRCUIT, EEN EEUWIGE PASSIE

Tips en adviezen auto

Bent u af en toe een racer of een fanatieke coureur? Michelin vergezelt u op uw circuitdagen, om uw passie voor het circuit te verwennen met banden die veiligheid en prestaties combineren. Een dag van puur plezier!

Wat is een circuitdag?

Er zijn circuitdagen georganiseerd door clubs of liefhebbers, op speciale circuits. Breng uw favoriete auto mee en test uw MICHELIN-banden op deze dagen. Meestal zijn deze dagen een gelegenheid om te genieten van een unieke ervaring: rijadvies, voorbereiding voor het rijden op het circuit, aanbevelingen voor de bandenspanning en ongelooflijke sensaties. U wordt altijd begeleid door een professional.

Een verbintenis op het hoogste niveau,

Michelin is al lange tijd een speler in de wereld van auto- en motorraces, waar zijn banden een sleutelrol spelen, en is al meer dan 40 jaar betrokken bij het hoogste niveau. Daarom was het belangrijk voor het merk om deel te nemen aan deze races. Of het nu gaat om de MotoGP, de 24 uur van Le Mans of het WEC, MICHELIN rust de meest krachtige voertuigen en de meest getalenteerde coureurs uit. De records en prestaties van MICHELIN zijn het bewijs van zijn onwrikbare inzet voor de motorsport, net als de kwaliteit van zijn innovaties. Dankzij het vertrouwen dat racers stellen in MICHELIN en zijn technische teams, verrijkt het merk voortdurend zijn ervaring en stelt deze ter beschikking van alle liefhebbers van autosport.

Allemaal coureurs in het hart

MICHELIN heeft een gamma hoge-prestatie banden ontwikkeld om u te laten genieten van de meest intense sensaties op circuitdagen en om de snelste tijden neer te zetten in alle veiligheid. Deze banden zijn geschikt voor alle voertuigtypes, auto of motor, zowel op de weg als op het circuit. 

Voor tweewielers:

Voor motorrijders is het MICHELIN Power-gamma beschikbaar voor alle categorieën motoren en voor elk gebruik. De MICHELIN Power GP is een multifunctionele band die zowel op de weg als op het circuit een optimale wegligging biedt. Als u een band nodig hebt die speciaal ontworpen is voor gebruik op het circuit maar ook goedgekeurd is voor gebruik op de weg, is de MICHELIN Power Cup 2 de oplossing. Ten slotte biedt de MICHELIN Power Slick 2, de 100% circuitversie, u maximale grip en consistente prestaties op uw circuitdagen. En voor de meest veeleisende bestuurders garandeert de MICHELIN Power Performance-band een winnend tempo, ronde na ronde. 

Circuitdagen op uw motor met MICHELIN banden

Voor 4-wielers

Gebaseerd op de ervaring die Michelin heeft opgedaan tijdens de grootste race-evenementen ter wereld, heeft Michelin het MICHELIN Pilot Sport-gamma ontwikkeld, dat duurzame prestaties biedt, zowel op het circuit als op de weg. Rijdt u voornamelijk op de weg, maar neemt u ook deel aan circuitdagen? Dan is de MICHELIN Pilot Sport 4S band, met zijn hoge niveau van controle en stabiliteit, iets voor u. Bestuurders die op zoek zijn naar snelheid, constante rondetijden en uithoudingsvermogen op een droog circuit, kiezen voor de MICHELIN Pilot Sport Cup 2, een semi-slick band goedgekeurd voor gebruik op de weg. Voor wie ten slotte rondetijdrecords wil breken, is de MICHELIN Pilot Sport Cup 2 R dé oplossing. Dankzij zijn extreme grip in bochten op droog wegdek en zijn hoog niveau van precisie (1), weet hij het verschil te maken.

Een circuitdag aan het stuur van uw auto uitgerust met MICHELIN-banden

Neem deel aan een circuitdag en test de MICHELIN-banden die het best passen bij u en uw voertuig!

Bereid uw circuitdag voor

Welke reflexen moet u aannemen om ervoor te zorgen dat u uw circuitdag in alle veiligheid doorbrengt? Controleer de slijtage van uw banden, afhankelijk van de rijomstandigheden, pas de spanning van uw banden aan (als ze koud zijn), controleer de spanning van warme banden, controleer de wielen, de aanwezigheid van ventieldopjes, enz. Op een circuitdag zou elke racesessie met ditzelfde ritueel moeten beginnen. Dus, bent u klaar om nieuwe records te breken op de 2023 circuitdagen?

Al onze tips en adviezen voor motoren
Al onze tips en adviezen voor de auto's

MICHELIN-banden zijn allemaal ontworpen om u tot het einde van hun levensduur veel grip te bieden.

(1) – rondetijd – intern onderzoek uitgevoerd door Michelin in Nardo in januari 2018 op een PORSCHE 911 GT2 RS met banden 265/35-20 op de vooras en 325/30-21 op de achteras, met een gemeten verschil van -2,9 sec per ronde vergeleken met MICHELIN PILOT SPORT CUP 2-banden. De totale lengte van het circuit bedraagt ​​6,277 meter.

De browser die u gebruikt wordt niet ondersteund
U gebruikt een browser die niet wordt ondersteund door deze website. Hierdoor werken sommige functies mogelijk niet goed. Dit kan leiden tot vreemde weergaven bij het browsen. Update uw browser of installeer een van de volgende browsers om optimaal te kunnen profiteren van deze website