De MICHELIN PILOT SPORT CUP 2 R is een band die specifiek is geoptimaliseerd voor circuitgebruik. Toch is de band conform aan de reglementen voor het gebruik op de openbare weg in de landen waar de band verkocht wordt. De band is voorzien van alle reglementaire en homologatie markeringen die vereist worden.
De band is geoptimaliseerd voor gebruik op een droog circuit. Op een nat circuit of bij gebruik op natte wegen, in het bijzonder bij een diepere waterlaag, bestaat er het risico van aquaplaning net zoals dat bestaat voor alle brede banden, in het bijzonder als deze versleten zijn. Beperk, om in alle veiligheid te rijden , uw snelheid en laat alle rijhulpsystemen aan staan.
Vanwege het weggedrag wordt een homogene montage van 4 banden MICHELIN PILOT SPORT CUP 2 R ten zeerste aanbevolen.
LET OP!
Controleer regelmatig de staat van uw banden.
Houdt de profieldiepte van de MICHELIN PILOT SPORT CUP 2 R goed in de gaten . De profieldiepte moet altijd, op alle punten, meer zijn dan 1,6 mm ( gelijk aan de slijtagegraad indicator)
Controleer regelmatig de buitenste zijwanden van de banden: Als u een begin van slijtage constateert op de zijwand (vervagen van de markeringen), betekent dat dat de spanning te laag is Pomp minimaal +0.2 bar (+ 3 psi) bij om de grip te verbeteren en de levensduur van uw banden te maximaliseren
De beste prestaties (grip) verkrijgt men door de grip van het profiel (loopvlak) en in geen enkel geval door het rijden op de zijwanden.
NA HET RIJDEN VAN EEN TRACKDAY EN VOORDAT MEN DE OPENBARE WEG OPGAAT:
Controleer altijd of de staat van uw banden in overeenstemming is met de wetgeving en/of het wegenverkeersreglement
Wacht eerst tot de MICHELIN PILOT SPORT CUP 2 R banden zijn afgekoeld
Corrigeer de bandenspanning als de banden koud zijn overeenkomstig de aanbevelingen van de voertuigconstructeur (Bandenspanning voor gebruik op de openbare weg)
Activeer opnieuw, indien deze systemen zijn uitgezet, alle veiligheidssystemen, rijhulpen en bandenspanningscontrole apparatuur
BANDENSPANNINGSADVIEZEN
GEBRUIK OP DE OPENBARE WEG
Respecteer strikt de bandenspanningen die aanbevolen worden door de voertuigconstructeur
GEBRUIK OP HET CIRCUITBELANGRIJK!
Begin, voor het rijden op een circuit, altijd met de spanningen geadviseerd voor GEBRUIK OP DE OPENBARE WEG en zorg ervoor dat de temperatuur van de MICHELIN PILOT SPORT CUP 2 R banden geleidelijk oploopt door met gematigd tempo te rijden.
Na enkele opwarmingsrondes de spanning alleen licht aanpassen om een optimale functionering te bereiken.
WARME BANDEN (Na geleidelijke opwarming)
De optimale bandenspanning van de MICHELIN PILOT SPORT CUP 2 R ligt tussen 2,3 bar (33 psi) en 2,7 bar (39 psi) warm, afhankelijk van het voertuig en het circuit.
Toch hebben bepaalde voertuigen een hogere bandenspanning nodig om goed te functioneren.
KOUDE BANDEN
De bandenspanning van de MICHELIN PILOT SPORT CUP 2 R nooit onder 1,9 bar (28 psi) laten komen.
Om de levensduur van de banden te optimaliseren adviseert Michelin voor koude banden zeer sterk een minimale spanning tussen 2,0 bar (29 psi) en 2,4 bar (35 psi).
OPGELET
Als de MICHELIN PILOT SPORT CUP 2 R banden langere tijd niet gebruikt worden, demonteer ze van het voertuig (met het wiel) en laat de spanning aflopen tot de helft van hun gebruikelijke spanning
Sla de banden op in een schone, droge ruimte, beschermd tegen licht en ozon bronnen (electrisch materiaal) overeenkomstig de adviezen die door Michelin gecommuniceerd worden en bij temperaturen altijd boven 0°C (32°F)
Voorkom de MICHELIN PILOT SPORT CUP 2 R banden te gebruiken, op te slaan,te verplaatsen of te transporteren bij buitentemperaturen van minder dan -10°C (14°F).
Onder die condities kan de kwaliteit van het rubber van de band verslechteren, waardoor de prestaties van de band kunnen verminderen en het kan zelfs leiden tot beschadiging van het rubber waardoor de band niet meer gebruikt kan worden.
Gebruik nooit een band die insnijdingen/droogtescheurtjes/andere beschadigingen in het profiel of op de zijwanden toont. In geval van twijfel : raadpleeg een bandenspecialist.
Tijdens intensief circuitgebruik kunnen uw banden beschadigd raken door het te lang of te vaak rijden over kerbstones die op bepaalde circuits de baan afbakenen.
Ook is het nodig om na iedere <> een visuele controle uit te voeren van uw banden
Wanneer er lang of te vaak over de kerbstones is gereden of na van de baan te zijn geraakt is het noodzakelijk om de banden zeer nauwkeurig te controleren. In dat geval zal demontage van uw banden van de wielen noodzakelijk zijn om niet alleen de buitenkant maar ook de binnenkant van uw banden te controleren.
WIELGEOMETRIE: CAMBER (WIELVLUCHT) EN SPORING
Op het circuit : de wielgeometrie (vooral het camber) kan veranderd worden om ervoor te zorgen dat de band in de bocht bij hoge dwarsversnellingen rechter op het wegdek staat en om zo ook de buitenste schouders te beschermen.
Camber : voor optimaal gebruik op het circuit moet het camber (negatief) afgesteld worden tussen -1,5° en -3° , afhankelijk van het circuit en het voertuig. NOOIT meer dan -4° negatief camber toepassen.
Voor gebruik op de openbare weg moet het camber teruggezet worden op de waardes, aanbevolen door de automobielconstructeur om weer het weggedrag terug te vinden zoals voorzien door de automobielconstructeur en vanwege een correcte bandenslijtage.