Best snow tyres for SUV

BESTE WINTERBANDEN VOOR SUV

Tips en adviezen auto

De winter staat voor de deur... Wanneer u achter het stuur van uw SUV zit, moet u zich veilig voelen, of het nu op sneeuw of natte wegen is. Om dit te bereiken is het essentieel dat uw voertuig u voldoende remvermogen en tractie biedt, zelfs in de moeilijkste omstandigheden. Door de juiste banden te kiezen, kiest u voor gemoedsrust.

Wat zijn de beste winterbanden voor uw SUV? Lees ons artikel om erachter te komen!

Winterbanden voor SUV's

De beste winterbanden voor uw SUV zijn gewoon de banden waarvan de winterprestaties zijn getest en gecertificeerd met het "3PMSF" (3 Peak Mountain Snow Flake) label. Deze certificering garandeert dat de band goed presteert in winterse omstandigheden, op een koude ondergrond, bij temperaturen onder 7°C en op sneeuw.

Deze banden bieden dus betere grip dan banden die niet voor deze omstandigheden zijn ontwikkeld. Het rubber en het loopvlakprofiel van banden met het 3PMSF-label bieden effectieve grip op koude, natte en besneeuwde oppervlakken.

Het 3PMSF-symbool (3 Peak Mountain Snow Flake) is zichtbaar op de band

Het 3PMSF-symbool (3 Peak Mountain Snow Flake) is zichtbaar op de band

Alle MICHELIN winterbanden hebben deze certificering, ook de SUV winterbanden, maar ze zijn niet de enige! Dit is ook het geval voor onze all-seasonbanden.

SUV winterbanden

All-seasonbanden voor SUV's

In tegenstelling tot winterbanden, die worden vervangen door zomerbanden zodra het weer milder wordt, zijn all season banden ontworpen om het hele jaar door te rijden.

Ze zijn ook doeltreffend in de winter (zolang de temperatuur niet onder -10°C daalt) dankzij hun goede prestaties op sneeuw, bevestigd door de 3PMSF-certificering.

Dit is het geval voor de MICHELIN CrossClimate 2 SUV band. Deze band presteert ook optimaal op nat wegdek, of het nu koud is of niet.

Sportieve en niet-sportieve SUV-winterbanden

Voor de liefhebbers van sportief rijden, heeft MICHELIN een gamma SUV winterbanden ontwikkeld, genaamd MICHELIN Pilot Alpin 5 SUV, om uw SUV mee uit te rusten en u hoge prestaties te bieden. Deze SUV winterband is zeer efficiënt op droog wegdek en biedt uitstekende tractie op sneeuw.

Als u niet op zoek bent naar sportief winterrijden, zal het MICHELIN Alpin 6-gamma aan uw andere verwachtingen voldoen.

Het is belangrijk om te weten dat de maat van uw band zal bepalen of u een sportief gamma kiest of niet. Als een van de gamma's niet beschikbaar is voor uw bandenmaat, moet u de andere kiezen. 

De MICHELIN Pilot Sport 5 SUV band biedt een hoog prestatieniveau, zelfs voor sportief rijden

De MICHELIN Pilot Sport 5 SUV biedt een hoog prestatieniveau, zelfs voor sportief rijden.

Banden met of zonder de afkorting 'SUV

Banden die ontwikkeld zijn voor SUV's zijn vaak stijver om het gewicht van deze voertuigen, die zwaarder zijn dan de meeste standaardauto's, te kunnen dragen. Om dit te bereiken zijn hun zijwanden versterkt dankzij twee karkaslagen in plaats van één.

Maar u hebt misschien gemerkt dat sommige van onze SUV gamma's, zoals het MICHELIN Alpin 6 gamma, het acroniem "SUV" niet in hun naam vermelden. Waarom niet?

Omdat MICHELIN bepaalde afmetingen wil benadrukken die specifieker zijn voor SUV's, ook in het wintergamma. U kunt dus banden kiezen die specifiek zijn ontworpen voor SUV's, zoals de MICHELIN Pilot Alpin 5 SUV of de MICHELIN CrossClimate 2 SUV all-seasonbanden.

Het ontbreken van de afkorting "SUV" betekent echter niet dat de band niet compatibel is met uw SUV! Zolang de afmetingen overeenkomen, kunnen de banden worden gemonteerd. En natuurlijk zullen de prestaties hetzelfde zijn.

U kunt de maat van uw banden vinden op de zijkant van de band of in de handleiding van de fabrikant van uw SUV.

U vindt de bandenmaat op de flank van de band.

U vindt de bandenmaat op de flank van de band.

Welke winterbanden voor SUV's moet ik kiezen voor extreme winterse omstandigheden? 

Als u in een regio woont waar de winterse omstandigheden extremer zijn, met sneeuw en ijs, is het beter om een specifiek bandengamma te monteren, zoals het MICHELIN X-Ice Snow SUV-gamma of het MICHELIN X-Ice North 4 SUV-gamma met spikes. Deze winterbanden voor SUV's zijn ontworpen om u optimale prestaties te bieden op sneeuw en ijs, zelfs bij zeer lage temperaturen.

Nu u een duidelijker beeld hebt van de beste SUV winterbanden, kunt u de uwe vinden met onze bandenkiezer:

Blader door andere artikelen

De browser die u gebruikt wordt niet ondersteund
U gebruikt een browser die niet wordt ondersteund door deze website. Hierdoor werken sommige functies mogelijk niet goed. Dit kan leiden tot vreemde weergaven bij het browsen. Update uw browser of installeer een van de volgende browsers om optimaal te kunnen profiteren van deze website