voiture bannière winter campaign listing header conduite en hiver

WANNEER WISSEL IK HET BEST NAAR WINTERBANDEN?

Waarom wachten met winterbanden totdat u vastzit in een sneeuwstorm? Volg de gouden regel van winterbanden: als de temperatuur onder + 7°C daalt, is het tijd om te veranderen naar winterbanden.

article topic6

article topic6

WANNEER MOET IK MET WINTERBANDEN RIJDEN?

Het weer wordt alsmaar onvoorspelbaarder en de winter kan plotseling heel streng worden. Dus waarom zou u een risico nemen door de weg op te gaan met een verkeerde set banden? Om dat te vermijden hoeft u maar één regel te volgen: wanneer de temperatuur onder de +7°C zakt, is het tijd om te veranderen naar winterbanden.

WAAROM ZOU IK MIJN BANDEN VAN OKTOBER TOT APRIL WISSELEN?

Deze periode komt overeen met een seizoensgebonden temperatuurdaling in Nederland. Daarom is het een goede indicator die aangeeft wanneer het tijd is om te wisselen van zomer- naar winterbanden. Wanneer de gemiddelde temperatuur onder de +7°C zakt, zijn zomerbanden minder prestatiegericht. Het is dan tijd om winterbanden te gebruiken die gecertificeerd zijn. Deze banden hebben rubberen verbindingen die zacht blijven bij lage temperaturen en een sterk gegroefde profieldiepte die voor de meest optimale prestaties zorgt op koude wegen.

ZIJN WINTERBANDEN VERPLICHT?

In Nederland zijn winterbanden wettelijk niet verplicht. Maar als u zich in een afgelegen gebied bevindt dat gevoelig is voor extreme weersomstandigheden, dan is het sterk aanbevolen om gebruik te maken van winterbanden. In vele andere Europese landen is het echter wel verplicht om met winterbanden te rijden gedurende enkele wintermaanden (zoals Oostenrijk, Estland, Finland, IJsland, ...). Zorg er dus zeker voor dat u de wetgeving nakijkt vooraleer u de grens oversteekt!.

EEN LAATSTE REISTIP

Van zodra uw winterbanden gemonteerd zijn moet u maandelijks de bandenspanning controleren van elke band. Als u zich in een warme omgeving bevindt, voegt u 0,2 bar toe aan de aanbevolen bandenspanning om de verschillen te corrigeren die veroorzaakt worden door koude temperaturen.

michelin topic7

michelin topic7

HOE KIES IK WINTERBANDEN?

U heeft besloten te investeren in winterbanden, maar u weet niet zeker hoe u de juiste band kiest. Eenvoudig! Volg ons advies om de beste beslissing te nemen.

michelin topic1

michelin topic1

MAG IK HET HELE JAAR DOOR MET WINTERBANDEN RIJDEN?

Het kan verleidelijk zijn om het hele jaar door met één set winterbanden te rijden, maar is dit wel een goede oplossing?

Vind uw perfecte Michelin band in een paar seconden