Best tyres for suv

DE BESTE SUV BANDEN

Tips en adviezen auto

Als u deel uitmaakt van de groeiende groep SUV-eigenaren, vraagt u zich misschien af hoe u de beste SUV-banden kiest. In dit artikel bespreken we het soms verwarrende onderscheid tussen 4x4's en SUV's en helpen we u de beste band voor u te kiezen.

Het verschil tussen een 4x4 en een SUV

Een 4x4 is per definitie een terreinwagen. Met zijn vierwielaandrijving kan hij over zwaar terrein rijden dat voor conventionele auto's moeilijk of zelfs onmogelijk begaanbaar is. 4x4's worden bijvoorbeeld gebruikt voor rally's. Ze zijn uitgerust met banden die speciaal zijn ontworpen om het ruigste terrein aan te kunnen.

De SUV daarentegen is een voertuig dat over het algemeen op de weg is gericht. De meeste SUV's hebben alleen tweewielaandrijving, net als gewone auto's, met een paar uitzonderingen die we later zullen bekijken.

In de volksmond bestaat de neiging om de termen 'SUV' en '4x4' door elkaar te halen. Het is echter belangrijk om onderscheid te maken tussen de twee, omdat hun respectievelijke banden totaal verschillend zijn. Een 4x4 kan worden uitgerust met off-roadbanden of banden voor gemengd gebruik terwijl een SUV wordt uitgerust met wegbanden.

In dit artikel richten we ons op SUV-banden.

Hoe kiest u uw SUV banden? 

Michelin heeft verschillende gamma's ontwikkeld met maten die zijn aangepast aan SUV's. En om te weten welke MICHELIN-band het best aan uw behoeften beantwoordt, is dit de juiste vraag om uzelf te stellen:

Wordt u regelmatig blootgesteld aan moeilijke winterse omstandigheden met sneeuwval en lage temperaturen?

Afwisselen tussen winter- en zomerbanden voor SUV's

Afhankelijk van uw antwoord vertellen we u welke band het beste bij u past.

1 - Als je antwoord JA is

We adviseren u om winter- en zomerbanden af te wisselen.

SUV winterbanden

Kies voor een 3PMSF (3 Peak Mountain Snow Flake) gecertificeerde SUV-band, d.w.z. ontworpen voor strenge winters. MICHELIN Pilot Alpin 5 SUV of MICHELIN Alpin 6 banden zijn de meest geschikte keuzes. Als u in een land met strenge winters woont, kies dan voor een MICHELIN X Ice Snow SUV of MICHELIN X Ice North SUV (spijkerband).

SUV zomerbanden 

Wanneer het weer milder wordt, kunt u uw winterbanden vervangen door zomerbanden. Als uw prioriteiten liggen bij veiligheid en goed remmen op nat wegdek, dan is de MICHELIN Primacy 4+ SUV band de perfecte keuze. Als u op zoek bent naar een sportievere rijervaring en goede grip, overweeg dan de MICHELIN Pilot Sport 4 SUV band.

2 - Als uw antwoord NEE is

Als u in een regio woont met af en toe lage temperaturen en sneeuwval, raden wij u aan om all-sesasonbanden voor SUV's te monteren en er het hele jaar mee te rijden.

All-season SUV-banden

Afhankelijk van de maat van uw banden, kunt u kiezen uit twee gamma's all-seasonbanden: het MICHELIN CrossClimate 2-gamma en het MICHELIN CrossClimate 2 SUV-gamma.

Beide gamma's zijn geschikt voor SUV's en zijn 3PMSF-gecertificeerd, wat betekent dat ze tests hebben doorstaan op koude en besneeuwde ondergrond bij temperaturen onder 7°C. Ze bieden ook optimale prestaties op droge en natte oppervlakken in de zomer, waardoor ze perfecte kandidaten zijn voor uw SUV, het hele jaar door. (Lees voor meer informatie ons artikel over vierseizoenenbanden voor SUV's)

All-season SUV banden

SUV-banden voor vierwielaandrijving

Voor de meeste SUV's die het toelaten, wordt vierwielaandrijving vaak als optie aangeboden, maar weinig bestuurders kiezen ervoor. Vierwielaandrijving komt echter veel vaker voor bij SUV's uit het topsegment.

Met andere woorden, ondanks een imago van robuustheid zijn SUV's niet noodzakelijk uitgerust met een sperdifferentieel of een korte off-road versnellingsbak. Hoewel ze de rijhoogte en het solide uiterlijk van een 4x4 behouden, hebben veel SUV's slechts tweewielaandrijving en hebben ze een aantal off-roadcapaciteiten opgegeven voor een betere wendbaarheid.

Als uw SUV vierwielaandrijving heeft, kunt u dezelfde selectiecriteria volgen, maar MICHELIN raadt u sterk aan om vier identieke banden te monteren, d.w.z. van hetzelfde type, dezelfde maat en hetzelfde slijtageniveau.

Moet ik alle 4 de banden op mijn SUV met vierwielaandrijving vervangen?

Voor optimale prestaties raden we aan om alle vier de banden van uw SUV met vierwielaandrijving tegelijkertijd te vervangen.

Als uw SUV alleen tweewielaandrijving heeft, hoeft u niet alle vier de banden tegelijkertijd te wisselen. We raden echter wel aan om ze paarsgewijs te wisselen (met de twee banden op dezelfde as). 

Hoe kiest u uw SUV-banden in slechts enkele seconden?

Om uw zoektocht te vergemakkelijken, kunt u in het diagram hieronder snel en nauwkeurig zien welke banden het meest geschikt zijn voor uw SUV:

Een hulpmiddel bij het kiezen van uw SUV-banden

Nu u een duidelijker beeld hebt van de beste banden voor uw SUV, klikt u hieronder voor meer informatie!

Blader door andere artikelen

De browser die u gebruikt wordt niet ondersteund
U gebruikt een browser die niet wordt ondersteund door deze website. Hierdoor werken sommige functies mogelijk niet goed. Dit kan leiden tot vreemde weergaven bij het browsen. Update uw browser of installeer een van de volgende browsers om optimaal te kunnen profiteren van deze website