4w 483 tire michelin e primacy en product in context 1 nosignature 16 slash 9

Hoe kies ik de beste banden voor mijn elektrische auto?

Tips en adviezen auto

Wanneer het gaat om het vervangen van de banden van een elektrische auto, is het belangrijk om de verschillen te begrijpen tussen banden voor elektrische auto's en banden die zijn ontworpen voor een voertuig met een interne verbrandingsmotor. Ontdek al het werk dat ten grondslag ligt aan elektrische auto’sen hoe er veel meer achter dat zwarte, rubberen uiterlijk zit dan u zou verwachten.

Zijn banden voor elektrische auto's hetzelfde als voor auto's met een verbrandingsmotor?

Elektrische voertuigen en voertuigen met een traditionele verbrandingsmotor (ICE) zien er misschien hetzelfde uit en soms kunnen ze zelfs met dezelfde banden uitgerust worden!  Vergeet niet dat al onze bandengamma's geschikt zijn voor elektrische voertuigen, terwijl de MICHELIN Pilot Sport EV en MICHELIN e-Primacy specifiek ontworpen zijn om te voldoen aan de eisen van nieuwe autofabrikanten voor hun EV-voertuigen.

Met een elektrisch voertuig uitgerust met banden die ervoor ontworpen zijn, vallen vooral het bereik van de batterij en het behoud van de stilte in het interieur op. Bovendien zet u, zodra u het gaspedaal indrukt, onmiddellijk 100% van het vermogen van het voertuig in. Terwijl bij een voertuig met verbrandingsmotor de motor geleidelijk zijn vermogen afgeeft. Dit betekent dat de overdracht van gewicht tijdens het accelereren veel intenser kan zijn dan bij een voertuig met verbrandingsmotor.

Bij Michelin hebben we het ontwerp van onze banden voortdurend verbeterd om de prestaties voor zowel benzine- als elektrische voertuigen te optimaliseren. Het bereik van de accu, de stilte in het interieur en de levensduur van de banden zijn geoptimaliseerd terwijl de veiligheid en het rijplezier van uw elektrische auto op een hoog niveau blijven.

Zijn banden voor elektrische auto's voor alle soorten auto's hetzelfde?

4w 461 tire michelin crossclimate 2 en us product in context dry no signature 16 slash 9

Michelin ontwerpt banden die zijn aangepast aan het beoogde gebruik. Een band moet voldoen aan de verschillende eisen van het autorijden, net zoals dat het geval is voor alle andere soorten auto's.

Een bestuurder van een sportwagen bijvoorbeeld heeft heel andere verwachtingen van zijn voertuig dan een bestuurder van een stadswagen. Dit type bestuurder wil grotere precisie aan het stuur. Zij kopen een sportwagen omdat zij, wanneer ze aan het stuur draaien, willen voelen dat de wagen reageert. Dit is het rijplezier dat ze zoeken. Banden voor elektrische sportauto's moeten zowel aan specifieke eisen voor elektrische auto's voldoen, als een optimale rijprecisie bieden. 

De uitdagingen waarmee een band voor een elektrische sportwagen wordt geconfronteerd

Om dit gevoel met een sportwagenband te bereiken, is veel onderzoek en ontwikkeling nodig.

Een zachte, niet-reactieve band die niet zo goed reageert als de auto zelf, beïnvloedt de hele ervaring en de bestuurder verliest veel van de voordelen die gepaard gaan met het hoge-prestatie karakter van de auto, vandaar de behoefte aan een sportband die kan voldoen aan de eisen van een elektrisch voertuig.

Elektrische sportauto's hebben krachtige motoren die direct koppel en snelle acceleratie leveren. Om deze motoren te ondersteunen, heeft u een krachtige batterij nodig en dat betekent meer gewicht. Het gemiddelde gewicht van een batterij in een elektrische sportwagen is 400 kg. Met zo'n gewicht en vermogen moet u de auto uitstekend onder controle hebben en ervoor zorgen dat de capaciteit van de batterij behouden blijft, want die zal afnemen door de extra belasting. De grootste uitdaging is dus om de juiste balans te vinden tussen controle en de actieradius die gepaard gaat met het extra gewicht.

Hoe weet u welke banden u op uw elektrische auto moet monteren?

De Pilot Sport familie is al door veel autofabrikanten erkend om te voldoen aan de eisen van hun EV's, zowel op de eerste montagemarkt als op de vervangingsmarkt.

De MICHELIN Pilot Sport EV band is ontworpen om te voldoen aan de zeer specifieke prestatie-eisen van elektrische sportvoertuigen voor de eerste montage.

De MICHELIN Pilot Sport EV band innoveert met een verhoogde stijfheid in de bochten om het weggedrag op hetzelfde niveau te houden als dat van een voertuig met verbrandingsmotor, met 15% meer stijfheid in de bochten(1) om de gewichtstoename te compenseren die toe te schrijven is aan het gewicht van de batterij van het voertuig.

De MICHELIN Pilot Sport EV biedt ook 60 km extra actieradius(2) en vermindert het geluidsniveau met 20%(3) om uw rijplezier te maximaliseren, gedurende een langere periode.

Michelin ontwikkelt ook gemarkeerde banden met fabrikanten van elektrische voertuigen zoals Mercedes-AMG, Porsche en Tesla. Een gemarkeerde band houdt in dat aan alle eisen van de autofabrikant is voldaan; dit geldt ook voor de banden voor elektrische auto's.

MICHELIN Pilot Sport EV tire: Electrified road control, made to last | Michelin

liv mich eprimacy close up master v03 njo 2

Voor stadsauto's en andere premium voertuigen en middenklassers kiest u best voor de MICHELIN e.Primacy-banden, de eerste ecobanden van Michelin. De MICHELIN e.Primacy-band is een belangrijke stap in de vooruitgang van milieuvriendelijke banden.
De MICHELIN e.Primacy is een premium band met de laagste rolweerstand op de markt. (4)(5). Voor elektrische voertuigen kan de MICHELIN e.Primacy-band de actieradius van de batterij met 7% verhogen(6).
Naast al deze eigenschappen zijn andere prestaties, zoals grip op nat wegdek en levensduur, nog steeds van hoge kwaliteit (7)(8), waardoor een hoog veiligheidsniveau wordt geboden.

Voor elektrische voertuigen kan de MICHELIN e-Primacy-band het bereik van de batterij met 7% verhogen(6). Naast al deze eigenschappen zijn ook andere prestaties zoals grip op nat wegdek en duurzaamheid van een hoog niveau(7)(8), wat een hoog veiligheidsniveau biedt.

Michelin past een breed gamma banden aan voor elektrische autofabrikanten. U kunt ze herkennen aan de bandmarkering op de zijwand.

New MICHELIN e.PRIMACY Tyre - Eco-responsible, made to last

WETTELIJKE VERMELDINGEN

MICHELIN Pilot Sport EV

(1)Intern onderzoek naar stijfheid in bochten uitgevoerd op een machine in oktober 2020, met afmeting 255/45 R19, vergelijking tussen MICHELIN Pilot Sport EV versus MICHELIN Pilot Sport 4 SUV.

(2) groter accubereik voor HP EV - Intern onderzoek naar rolweerstand uitgevoerd in oktober 2020, met afmeting 255/45 R19, met een vergelijking tussen MICHELIN Pilot Sport EV (6,7kg/t) versus MICHELIN Pilot Sport 4 SUV (8,8 kg/t). Voor een elektrisch voertuig met een massa van 2151 kg en een actieradius van 540 km, zorgt dit verschil van 2,1kg/t voor een winst van meer dan 60 km, oftewel meer dan 10% van het oorspronkelijke bereik.

(3) - geluidsoverlast - Interne geluidsmetingen uitgevoerd in 2016 met afmeting 245/45 R19 op een KIA Cadenza. Geluidsniveau gemeten in het bereik 170-230 Hz. Resultaten kunnen verschillen afhankelijk van voertuig, bandengamma en -afmetingen, snelheid en wegomstandigheden.

 

MICHELIN e·Primacy

(4) - Rolweerstandtest - Rolweerstandtests uitgevoerd op machine door Applus Idiada, op verzoek van Michelin, juni (op nieuwe) en augustus (tot 2 mm restprofieldiepte gepolijst) 2020, met afmeting 205/55 R16 91V, vergelijking tussen MICHELIN e.PRIMACY (nieuw: 5,58 kg/t en gebruikt: 5,13 kg/t) en MICHELIN PRIMACY 4 (nieuw: 7,74 kg/t en gebruikt: 6,25 kg/t); BRIDGESTONE TURANZA T005 (nieuw: 7,17 kg/t en gebruikt: 5,81 kg/t); CONTINENTAL ECOCONTACT 6 (nieuw: 6,39 kg/t en gebruikt: 5,49 kg/t); CONTINENTAL PREMIUM CONTACT 6 (nieuw: 8,93 kg/t en gebruikt: 6,94 kg/t); DUNLOP BLURESPONSE (nieuw: 7,97 kg/t en gebruikt: 5,54 kg/t); GOODYEAR EFFICIENT GRIP 2 (nieuw: 7,01 kg/t en gebruikt: 5,38 kg/t); PIRELLI CINTURATO P7 BLUE (nieuw: 6,96 kg/t en gebruikt: 6,30 kg/t); PIRELLI CINTURATO P7 (nieuw: 8,79 kg/t en gebruikt: 6,97 kg/t).

(5) De categorie voor MICHELIN e.PRIMACY banden wordt gedefinieerd als die van premium zomerbanden zoals de merken CONTINENTAL, GOODYEAR, BRIDGESTONE, PIRELLI, DUNLOP. Deze banden zijn niet op maat gemaakt voor een eerste montagetoepassing (d.w.z. niet ontworpen om specifieke doelen voor autofabrikanten te behalen), maar dit zijn banden die bij verkooppunten kunnen worden aangeschaft.

(6) Vergroot accubereik van EV’s en CO₂-vermindering – In nieuwstaat genereert de MICHELIN e.PRIMACY gemiddeld 2 kg/t minder rolweerstand dan concurrenten, wat gelijkstaat aan een vermindering in brandstofverbruik van tot 0,21liter/100km, wat gelijkstaat aan een winst in CO₂-uitstoot van tot 5 g voor een VW Golf 7 1,5 TSI, wat gelijkstaat aan een winst van tot 7% in autonomie voor een VW e.Golf.

(7) - Levensduur - Levensduurtest uitgevoerd door DEKRA TEST CENTER, op verzoek van Michelin, juni-juli 2020, met afmeting 205/55 R16 91V op VW Golf 7, met een vergelijking tussen MICHELIN e.PRIMACY (100%) versus MICHELIN Primacy 4 (102,1%); Levensduurtest uitgevoerd met gemiddeld daadwerkelijk gebruik (D50) met een afstand van 14.460 km en geëxtrapoleerde levensduur tot 1,6 mm. Testwinnaar ADAC Summer 2020 235/55 R17, test uitgevoerd door ADAC op een Ford Kuga in 2020. Deze test is uitgevoerd met 235/55 R17. Uit 12 geteste banden levert de Michelin Primacy 4 de beste prestaties op het gebied van de geteste eigenschappen (nat, droog, geluid, slijtage, brandstofverbruik). Michelin Primacy 4 is testwinnaar met de volgende opmerkingen: "“Zeer gebalanceerd met optimale prestaties in natte omstandigheden, lage mate van slijtage, zeer goed in droge omstandigheden” - Als hoogste beoordeeld in de categorie Slijtage.

(8) – Grip op nat wegdek - MICHELIN e.PRIMACY wordt ingeschaald met ‘B’ in de categorie ‘Grip op nat wegdek’ op het Europese bandenlabel.

De browser die u gebruikt wordt niet ondersteund
U gebruikt een browser die niet wordt ondersteund door deze website. Hierdoor werken sommige functies mogelijk niet goed. Dit kan leiden tot vreemde weergaven bij het browsen. Update uw browser of installeer een van de volgende browsers om optimaal te kunnen profiteren van deze website