Veel gestelde vragen MICHELIN Track Connect

HOE WERKT DE MOBIELE MICHELIN TRACK CONNECT APPLICATIE?

Wat kan de MICHELIN Track Connect applicatie allemaal?   
De applicatie is beschikbaar in 2 modi:

 

  • De vrijetijdsmodus is bedoeld voor alle soorten voertuigen (ongeacht model, merk of banden) en biedt een automatische tijdmeting en replaymodus voor een betere ervaring op het circuit. Deze modus is momenteel beschikbaar in 26 landen, met meer dan 300 circuits wereldwijd en voor meer dan 6000 verschillende voertuigen.

We vullen de betrokken landen en circuits zeer regelmatig aan.

 

  • De expertmodus is bedoeld voor gebruikers die MICHELIN Pilot Sport Cup 2 Connect-banden en een MICHELIN Track Connect-kit hebben. Dankzij deze modus kunt u ook in realtime de temperatuur en spanning van uw banden controleren. U krijgt aanbevelingen om de druk van uw banden aan te passen aan de weersomstandigheden om uw prestaties op het circuit te optimaliseren.

 

Hoe werkt de tijdmeting van de applicatie?   
Bij elk circuit hoort een tijdmetingslijn. De applicatie lokaliseert het voertuig en activeert automatisch de tijdmeting op het moment dat deze lijn overschreden wordt om de tijdberekening te starten of te stoppen. Om een geldige tijdmeting te verkrijgen moet de gebruiker in één ronde een gemiddelde snelheid halen tussen 60 en 200 km/h.

 

Welke smartphones zijn compatibel met het aanbod?          
Voor IOS-systemen zijn alle telefoons vanaf de iPhone 5 die ten minste met de versie 10.0 van IOS zijn uitgerust, compatibel.     
Voor Android-systemen moeten de apparaten Bluetooth Low Energy (BLE) compatibel zijn. Samsung-apparaten jonger dan 3 jaar en ten minste uitgerust met de versie 4.3 van Android zijn compatibel.

WELKE VOERTUIGEN EN BANDEN ZIJN COMPATIBEL MET MICHELIN TRACK CONNECT?

Met welke afmetingen en banden is deze oplossing compatibel?  
Deze oplossing is toegankelijk met de 47 MICHELIN Pilot Sport Cup 2 Connect-afmetingen.

 

Welke voertuigen kunnen deze oplossing gebruiken?       
Raadpleeg de lijst van 270 voertuigen die in aanmerking komen en kijk of uw voertuig met de app kan worden uitgerust

KOOP, INSTALLEER EN GEBRUIK UW MICHELIN TRACK CONNECT-KIT

Hoeveel kost de Michelin Track Connect-kit om mijn MICHELIN Pilot Sport Cup 2 Connect-banden aan te sluiten?

De adviesprijs van Michelin is € 399 inclusief btw*. Het staat de distributeurs echter vrij om hun eigen verkoopprijs te bepalen.          
De kit wordt gebruiksklaar verkocht. Hij bestaat uit vier sensoren, een ontvangerbox, twee netsnoeren (één kort en één lang snoer), een aansteker-/USB-adapter, een telefoonhouder. Deze kit is herbruikbaar van het ene stel banden naar het andere. Met andere woorden: als u uw banden vervangt hoeft u geen nieuwe kit aan te schaffen. De sensoren en de ontvanger zijn herbruikbaar.

 

Waar vindt u de MICHELIN Track Connect-oplossing?      
De applicatie is beschikbaar in uw smartphonestore.

De MICHELIN Track Connect-kit kan direct op het circuit worden gekocht en geïnstalleerd als onze partners op het evenement aanwezig zijn. Ook kan de kit worden besteld en geïnstalleerd bij uw favoriete autospecialist.

 

Wat moet ik doen bij de ingebruikname?
Zodra het systeem door uw dealer/installateur geïnitialiseerd is, hoeft u alleen maar de applicatie te starten en de START-knop in te drukken om aan uw eerste geconnecteerde rijsessie te beginnen!

 

Hoe kan ik met mijn andere voertuigen van de MICHELIN Track Connect-oplossing profiteren?      
U kunt gerust met al uw voertuigen van de MICHELIN Track Connect-oplossing profiteren op voorwaarde dat uw andere voertuigen compatibel zijn met de lijst van afmetingen en dat ze van MICHELIN Pilot Sport Cup2 Connect-banden voorzien zijn.   
Desnoods hoeft u alleen de banden en sensoren te kopen: de ontvangerbox van uw kit is herbruikbaar met al uw voertuigen.      
Registreer het nieuw uitgeruste voertuig in uw app (menu ''Mijn garage'', "Nieuwe auto")

 

Is het mogelijk om alleen de sensoren te kopen?      
Ja, het is mogelijk om opnieuw sensoren te kopen wanneer ze niet meer werken (geschatte levensduur: drie jaar) of wanneer u een ander voertuig wilt aansluiten. Neem contact op met uw favoriete garage om een kit van 4 sensoren te bestellen en dit te laten installeren.

GEBRUIK VAN DE APPLICATIE: PROBLEEMOPLOSSING, TIPS EN TRUCS

Moet ik een account aanmaken om het systeem te kunnen gebruiken?        
Ja, hiermee kunt u gemakkelijk al uw informatie ophalen zowel op uw smartphone, tablet of computer. Zo kunt u ook al uw gegevens bewaren als u een ander multimedia-apparaat (smartphone, tablet of computer) moet gebruiken. Zonder een account aan te maken is het niet mogelijk om het systeem te gebruiken.

 

Hoe maak ik een MICHELIN Track Connect-account aan?     
Het enige wat u hoeft te doen is de MICHELIN Track Connect-applicatie te downloaden, de knop "Registreren" te selecteren en uw achternaam, voornaam en e-mailadres in te voeren. Door deze informatie te bevestigen hebt u meteen uw account aangemaakt.

 

Hoe voeg ik een circuit of mijn voertuig toe?
De meeste sportauto's die deelnemen aan trackdays zijn in de applicatie opgenomen. Staat uw auto niet in de lijst, dan kunt u rechtstreeks via de applicatie vragen om hem toe te voegen. De app werkt alleen voor voertuigen met de originele bandafmetingen. Zelf aangebrachte veranderingen (tuning) zijn niet compatibel met de app.      
Als u een circuit wilt toevoegen, doet u een aanvraag via het contactgedeelte van de applicatie zodat onze teams deze aanvraag kunnen onderzoeken.

 

Wat als een circuit waar ik heen ga, niet in de applicatie staat?         
Vraag via het menu "Circuits", "Een circuit toevoegen", om het circuit aan te maken of selecteer op het tabblad "Contact" het onderwerp "Ik kan mijn circuit niet vinden".

 

Hoe kan ik de sensoren aangeven in de applicatie?   
Deze stap vindt plaats bij het configureren van uw voertuig in de applicatie. Selecteer in het menu "Mijn garage" een bestaand voertuig of configureer een nieuw voertuig. Ga naar beneden naar het bovenaanzicht van het voertuig met daaromheen 4 gekleurde vlakken. Elk van deze vlakken stelt een band voor. Raak een van de vlakken aan om met het aangeven van de sensoren te beginnen. Als u een professional bent en over een ATEQ-box beschikt, selecteer de Auto-modus, zo niet selecteer de Handmatige modus.          
Selecteer in de Auto-modus de eerste band waarvoor u de sensor wilt aangeven. Bijvoorbeeld: het vlak linksvoor voor de linkervoorband. Uw ATEQ-box kan de sensor in de band activeren, waardoor deze zichzelf moet aanmelden. U hebt zojuist de code  van de sensor in de linkervoorband van het voertuig opgehaald. Ga op dezelfde manier te werk voor de andere 3 wielen en bevestig uw configuratie.
Selecteer in de Handmatige modus de eerste band waarvoor u de sensor wilt aangeven. Bijvoorbeeld: het vlak linksvoor voor de linkervoorband. Laat de band leeglopen totdat de sensor in de band geactiveerd wordt en zichzelf aanmeldt U hebt zojuist de code  van de sensor in de linkervoorband van het voertuig opgehaald. Ga op dezelfde manier te werk voor de andere 3 wielen en bevestig uw configuratie.

 

Wat moet ik doen als de ontvanger niet werkt?          
Controleer of de aanstekeraansluiting werkt en of de verbinding goed is.

 

Is de positie van de ontvanger in het voertuig van belang?   
Het is belangrijk dat de ontvanger zo centraal mogelijk in het voertuig wordt geplaatst, op gelijke afstand van de 4 wielen. We raden u aan om de ontvanger tussen de bestuurdersstoel en de passagiersstoel te plaatsen. Deze positie optimaliseert de kwaliteit van de ontvangst van de informatie die door de sensoren in de banden wordt verzonden. Kiest u een andere plaats, dan kan het gebeuren dat een deel van de informatie afkomstig van de banden niet correct wordt ontvangen.

 

Hoe weet ik dat de ontvanger werkt?       
Om te kunnen werken moet de ontvanger met behulp van een van de netsnoeren die in de kit zijn meegeleverd worden aangesloten op een 5 V-stekker (aansteker- of USB-aansluiting) in uw auto. Is dat gebeurd dan knippert er een wit controlelampje om aan te geven dat de ontvangerbox is ingeschakeld. Een constant blauw controlelampje betekent dat uw box en de applicatie in uw telefoon communiceren.

GOED OM TE WETEN

Zijn de sensoren bestand tegen ongeacht welke snelheid?   
De sensoren zijn geschikt voor gebruik op circuits.

 

Moet ik de banden en de geconnecteerde kit op dezelfde dag kopen?          
Ja, voor de eerste uitrusting is het noodzakelijk om de 4 MICHELIN Pilot Sport Cup 2 Connect-banden en de MICHELIN Track Connect-kit op dezelfde dag aan te schaffen. Hierdoor kunnen de sensoren op de dag van aankoop in de banden worden geïnstalleerd en hoeft u geen nieuwe afspraak te maken. Aangezien de kit kan worden hergebruikt van het ene set banden naar het andere, kunnen de banden die uw eerste stel MICHELIN Pilot Sport Cup 2 Connect-banden vervangen natuurlijk afzonderlijk worden gekocht.

 

Wie initialiseert het systeem? 
De professional die verantwoordelijk is voor de distributie en installatie van de MICHELIN Track Connect-oplossing is ook verantwoordelijk voor het initialiseren.

 

Is er een garantie op het systeem?     
Voor de sensoren en de ontvangerbox geldt een garantie van 2 jaar. Met andere woorden, als de sensoren of de ontvanger het binnen 24 maanden na het initialiseren van de oplossing niet meer doen, worden ze vervangen door nieuwe.
Voor de extra accessoires zoals de telefoonhouder, de stroomkabels van de ontvangerbox of de aansteker- / USB-adapter geldt geen commerciële garantie.

 

Is het systeem herbruikbaar als de banden eenmaal versleten zijn? 
De sensoren kunnen van het ene set banden naar het andere worden hergebruikt, mits de gekochte banden compatibel zijn met het systeem.

 

Wat is de levensduur van het systeem (sensoren, ontvanger ...)?     
Omdat er geen batterij bij komt kijken is de levensduur van de ontvanger onbeperkt indien deze niet wordt blootgesteld aan schokken en wordt opgeslagen onder normale omstandigheden (op een droge plek, bij temperaturen tussen -20 °C en +35 °C). De sensoren werken wel op een batterij waarvan de levensduur op 3 jaar geschat wordt (commerciële garantie: 2 jaar). De batterij van de sensoren is niet vervangbaar. Elke sensor is voorzien van een lithiumbatterij die niet kan worden vervangen. Ze moeten worden ingeleverd bij een erkende dealer van auto-onderdelen of een erkend centraal inzamelpunt om op een milieuvriendelijke manier te worden vernietigd en om te voorkomen dat de geldende wetten worden overtreden. Overeenkomstig de Europese richtlijn 2006/66/EG voor de Europese markt moeten producten aan het einde van hun levensduur worden ingezameld zodat de lithiumbatterijen die ze bevatten kunnen worden verwijderd en gerecycled.


Kan het MICHELIN Track Connect-aanbod het TPMS-systeem van mijn auto vervangen?  
Nee, de MICHELIN Track Connect-oplossing vervangt de verplichte veiligheidsapparatuur die standaard op het voertuig is gemonteerd niet. De MICHELIN Track Connect-oplossing is een aanvullend systeem.

 

Moeten banden uitgerust met sensoren onder speciale omstandigheden worden opgeslagen?
Er is geen reden om MICHELIN Pilot Sport Cup 2 Connect-banden anders op te slaan dan standaardbanden. Ter herinnering: het is ideaal om banden op te slaan in een donkere ruimte met een stabiele, gematigde temperatuur.

 

Kunnen de sensoren worden geüpdatet?       
Nee, het is voorlopig niet voorzien dat de sensoren een update kunnen ondergaan zonder te worden vervangen.

 

Kan de ontvanger worden geüpdatet?

Wanneer uw ontvanger kan worden geüpdatet, merkt de applicatie dat en vraagt het systeem u om vanuit het scherm met de voertuigdetails, in het menu “Mijn garage”, een update uit te voeren.

 

Is het mogelijk om de batterij van de sensoren te vervangen?           
Nee, de batterij, die integraal deel uitmaakt van de sensor, kan er niet van worden gescheiden. Elke sensor is voorzien van een lithiumbatterij die niet kan worden vervangen. Ze moeten worden ingeleverd bij een erkende dealer van auto-onderdelen of een erkend centraal inzamelpunt om op een milieuvriendelijke manier te worden vernietigd en om te voorkomen dat de geldende wetten worden overtreden. Overeenkomstig de Europese richtlijn 2006/66/EG voor de Europese markt moeten producten aan het einde van hun levensduur worden ingezameld zodat de lithiumbatterijen die ze bevatten kunnen worden verwijderd en gerecycled.

 

Zijn de sensoren gevoelig voor kou of hitte? 
Nee, de sensoren zijn geschikt voor gebruik op circuits. Ter informatie: de maximale bedrijfstemperatuur is beperkt tot 120 °C.

 

Wat moet ik aan het einde van hun leven met de sensoren doen? Is er een specifieke recyclingmethode?  
Elke sensor is voorzien van een lithiumbatterij die niet kan worden vervangen. Elke sensor is voorzien van een lithiumbatterij die niet kan worden vervangen. Ze moeten worden ingeleverd bij een erkende dealer van auto-onderdelen of een erkend centraal inzamelpunt om op een milieuvriendelijke manier te worden vernietigd en om te voorkomen dat de geldende wetten worden overtreden.

 

Moet ik mijn telefoon en de ontvanger telkens opnieuw koppelen als ik ze gebruik?
Nee, de gebruikte technologie, Bluetooth Low Energy of Bluetooth 4.0, vereist slechts één koppeling wanneer het systeem bij de eerste ingebruikname geïnitialiseerd wordt (Configuratiemenu in de app “Mijn garage”, “Ontvanger”). Vervolgens maken de telefoon en de ontvangerbox automatisch opnieuw verbinding telkens wanneer de app wordt gestart, op voorwaarde dat de Bluetooth-functie van de telefoon is geactiveerd en de ontvanger is ingeschakeld.

 

Wat gebeurt er als ik van telefoon verander? 
Als u van telefoon verandert, moet u de app opnieuw installeren op de nieuwe telefoon. Alle parameters die bij uw voertuig(en) behoren, inclusief de gegevens met betrekking tot de positie van uw sensoren, zijn in uw account opgeslagen. Opnieuw koppelen met de ontvangerbox is niet nodig omdat de referentie van de box in uw accountgegevens bewaard blijft. Nadat de applicatie opnieuw is geïnstalleerd op uw nieuwe telefoon, selecteer “Inloggen” en voer uw login en wachtwoord voor uw account in. Zo haalt u al uw informatie weer op.

 

Wat als de telefoon de ontvanger niet herkent?         
Het eerste wat u moet nagaan is of de Bluetooth-functie van de telefoon is geactiveerd en of de ontvanger is ingeschakeld. Hiervoor moet de ontvanger aangesloten zijn op een stroombron. Een knipperend wit controlelampje geeft aan dat de ontvanger is ingeschakeld.       
Als de Bluetooth-functie van de telefoon correct is geactiveerd, kan een ontkoppeling van telefoon en ontvangerbox de oorzaak zijn van zo'n storing. In dit geval is het noodzakelijk om de telefoon en de box opnieuw te koppelen. Start de app, ga naar het menu “Mijn garage”, “Ontvanger”, zorg ervoor dat de ontvanger is ingeschakeld en voer een nieuwe scan uit van de Bluetooth-apparaten in de buurt. De referentie van de ontvanger zou moeten verschijnen. Selecteer deze referentie. Uw telefoon en ontvanger zijn nu weer gekoppeld.   
Als dit niet werkt, koppel de ontvangerbox 1 minuut los, start uw telefoon opnieuw op en doe de hierboven beschreven koppelingsprocedure nog eens over.

 

Wat gebeurt er als u een lekke band krijgt?   
Uw band kan onder de gebruikelijke omstandigheden door een professional worden gerepareerd, behalve wanneer de sensor zelf beschadigd is. Als voor de reparatie de band gedemonteerd moet worden, zorg er dan voor dat de sensor niet wordt uitgestoten op het moment dat de band weer op de velg gemonteerd wordt.

 

Wat als u uw banden moet vervangen?          
Omdat uw sensoren herbruikbaar zijn (binnen de levensduur van ongeveer 3 jaar van de batterijen), moet u uw banden vervangen bij een van de verkooppunten die deel uitmaken van het erkend distributienetwerk van de oplossing om zo te profiteren van uw MICHELIN Track Connect-kit op uw nieuwe banden.

 

Mag ik de ontvanger voortdurend aangesloten laten?       
Ja, maar wees voorzichtig als uw USB- of aanstekerpoort is aangesloten op de permanente +12V stroomtoevoer van de auto: de accu kan leegraken als de auto lang geparkeerd staat.

De browser die u gebruikt wordt niet ondersteund
U gebruikt een browser die niet wordt ondersteund door deze website. Hierdoor werken sommige functies mogelijk niet goed. Dit kan leiden tot vreemde weergaven bij het browsen. Update uw browser of installeer een van de volgende browsers om optimaal te kunnen profiteren van deze website