bike technologies road technologies background

ROAD TECHNOLOGIES

TUBES, TUBELESS READY EN TUBE TYPE BANDEN 

TUBES 

michelin bike road techno skinned tubulars nl

 

 

De tubes van MICHELIN moeten op een velg zonder hielrand van metaal of carbon worden gekleefd met lijm of, eenvoudiger, met speciale dubbelzijdige tape.

TUBELESS READY 
michelin bike road techno skinned tubeless nl

MICHELIN Tubeless Ready banden kunnen zonder binnenband worden gemonteerd, op voorwaarde dat een Tubeless UST of Tubeless Ready compatibele velg wordt gebruikt. Daarbij mag de aangegeven maximale druk niet worden overschreden, moet een afdichtmiddel (sealant) worden toegevoegd en moet de bandenspanning voor elke rit worden gecontroleerd. Michelin raadt zijn klanten aan om bij de fabrikant van de velg na te gaan of die compatibel is alvorens over te schakelen op Tubeless Ready.

tubeless ready black
TUBE TYPE 
michelin bike road techno skinned tubetype nl

 

 

MICHELIN banden (Tube Type of Tubeless Ready) worden met een binnenband gemonteerd op een metalen of carbon velg met hielranden.

Rubbermengse 

De kenmerken van het rubber zorgen voor verschillende prestaties van de band. Rubbertechnologie kan de grip, het rendement en de levensduur van de band verbeteren.

RUBBER COMPOUND FOR ROAD RANGES

gum x technology

De MICHELIN GUM-X technologie biedt een hoog rendement maar zorgt ook voor een goede grip. Voor volgende reeksen zorgt de MICHELIN GUM-X variant voor de vereiste prestaties van de band.

  • De MICHELIN GUM-X van de MICHELIN Power Time Trial biedt het hoogste rendement.
  • De MICHELIN GUM-X van de MICHELIN Power Cup zorgt voor het beste evenwicht tussen rendement en grip op nat wegdek.
  • De MICHELIN GUM-X van de MICHELIN Power All Season zorgt voor een maximum aan tractie in natte en koude omstandigheden.

RUBBER COMPOUND FOR GRAVEL RANGES

magi x technology

De MICHELIN rubbertechnologie die grip biedt voor extreme gebruiksomstandigheden.Dit rubbermengsel werd afgeleid van technologie die in de MotoGPTM wordt gebruikt.

RUBBER COMPOUND FOR CYCLOCROSS RANGES

magi x green technology

De MICHELIN rubbertechnologie die grip biedt voor extreme gebruiksomstandigheden. Dit rubbermengsel werd afgeleid van technologie die in de MotoGPTM wordt gebruikt. Het MICHELIN Magi-X rubbermengel voor de MICHELIN Power Cyclocross reeks is de «Green Compound».

VERSTERKINGEN 

REINFORCEMENTS FOR ROAD RANGES

aramid shield technology

 

Een versterking uit aramide met een zeer hoge dichtheid in het karkas van de band zorgt voor stevigheid bovenaan en vermindert aanzienlijk de kans op lekrijden. Aramide is veel sterker dan klasssieke materialen en is veel beter bestand tegen perforatie (materiaal gebruikt in kogelwerende vesten).

tubeless shield technology

 

Zorgt voor de Tubeless Ready prestaties van de band. In combinatie met een afdichtmiddel helpt het om het behoud van de druk optimaal te houden tijdens ritten.

hi density shield technology

 

Een kruislings gelegde versteviging bovenaan de band die het loopvlak bedekt.

reinforcements nl

REINFORCEMENTS FOR GRAVEL RANGE

bead to bead shield technology

 

Kruislings gelaagde versterking met hoge dichtheid die het hele karkas van de band beschermt. De bovenkant en de zijwanden zijn versterkt voor een maximale bescherming en duurzaamheid (reeks: MICHELIN Power Gravel).

REINFORCEMENTS FOR CYCLOCROSS RANGES

bead to bead shield technology

 

Kruislings gelaagde versterking met hoge dichtheid die het hele karkas van de band beschermt. De bovenkant en de zijwanden zijn versterkt voor een maximale bescherming en duurzaamheid (reeks: MICHELIN Power Cyclocross).

LOOPVLAKPROFIELEN 

grip design technology

 

 

Ontworpen om grip te bieden, zelfs in bochten, voor snelle ritten op de weg.
(reeks: MICHELIN Power Cup Tubular).

hi grip design technology

 

Ontworpen om grip te bieden, zelfs in bochten, voor ritten op de weg, in alle weersomstandigheden.
(reeks: MICHELIN Power All Season).

ANDERE TECHNOLOGIEËN 

disc brake ready technology

Met de MICHELIN Disc Brake Ready technologie is de band bestand tegen de extra remkracht van fietsen met schijfremmen, dankzij een speciaal aangepaste rubbersamenstelling.

De browser die u gebruikt wordt niet ondersteund
U gebruikt een browser die niet wordt ondersteund door deze website. Hierdoor werken sommige functies mogelijk niet goed. Dit kan leiden tot vreemde weergaven bij het browsen. Update uw browser of installeer een van de volgende browsers om optimaal te kunnen profiteren van deze website