bike news interview christophe laporte background

INTERVIEW : MICHELIN ONDERSTEUNT CHRISTOPHE LAPORTE VOOR PARIJS-ROUBAIX

Na het seizoen 2019 te zijn begonnen met een mooie overwinning in de "Ster van Bessèges", zal Christophe LAPORTE de kopman van Team Cofidis zijn in de mythische race van Parijs-Roubaix.

De hele ploeg en team manager, Cédric Vasseur, zijn ongeduldig om te zien hoe hun kopman zal presteren in deze klassieker. Hoe bereidt Christophe Laporte zich voor op de race, op welke manier helpt Michelin Bicycle het Cofidis Team. Hier is een exclusief interview met Christophe LAPORTE voor Michelin Bicycle...

  • ALLEREERST, HOE VOEL JE JE (FYSIEK EN MENTAAL)? WAT IS JE GEVOEL OP DE FIETS?

Christophe LAPORTE - Team Cofidis kopman : De laatste dagen waren de gevoelens er niet. Maar ik ben weer in vorm en voel me beter. Ik heb meer vertrouwen in deze mythische en zeer zware wedstrijd die eraan staat te komen.

 

  • WAT ZIJN JE VERWACHTINGEN VOOR DEZE RACE? WAT IS JE BELANGRIJKSTE DOEL?

C.L. : Het doel voor Parijs-Roubaix is om een goede wedstrijd te rijden, plezier te hebben, een goed gevoel te hebben en een goed resultaat te behalen.

 

  • WAT ZIJN DE BIJZONDERE AANPASSINGEN VOOR HET RIJDEN OP DE ONVERMIJDELIJKE KASSEIEN VAN DEZE WEDSTRIJD?

C.L. : Op kasseien heb je brede tubes met lage druk nodig. Dit soort wedstrijden zijn bijzonder en vereisen specifieke afstellingen.

Alain DELCOURT - Michelin Road Bike Tyre Developer : Voor deze wedstrijd hebben we besloten wat te scouten en verschillende maten en drukinstellingen te testen. De kasseien zijn inderdaad zwaar voor de renners en hun fietsen, wat ons verplicht de bandeninstellingen aan te passen.


 

  • WELK SOORT BAND GA JE GEBRUIKEN? IN WELKE BREEDTE? HEB JE AL EEN IDEE MET WELKE DRUK JE ZAL RIJDEN?

C.L. : Absoluut, ik zal deze wedstrijd op tubes rijden. We hebben gekozen voor een breedte van 28mm en te rijden met een druk van 5.5 bar.

A.D. : Ons nieuwe MICHELIN Power Competition Tubular gamma biedt een 28mm tube die perfect is voor het rijden op kasseien. Dankzij de grotere breedte van de tube, kunnen we de druk verlagen tot 4,5 bar afhankelijk van het gewicht van de renner, in tegenstelling tot de normale 8 bar. Dat zorgt voor meer comfort voor de renner, die dat eigenlijk wel nodig heeft. 


 

  • WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN DE MICHELIN POWER COMPETITION TUBULAR VOOR JOU?

C.L. : Michelin tubes bieden een goede grip en zijn zeer robuust waardoor er weinig lekken zijn, wat een belangrijk voordeel is voor een professionele wielrenner.

A.D. : Toen we begonnen met de ontwikkeling van de Power Competition tubular, hebben we ons gefocust op grip en robuustheid om professionele wielrenners in staat te stellen hun wedstrijd comfortabel uit te rijden met een optimale prestatie. Dank aan Christophe LAPORTE en Alain DELCOURT voor hun tijd en antwoorden.

Het Michelin Bicycle team steunt Christophe LAPORTE en het hele Cofidis Team voor de wedstrijd Parijs-Roubaix op 14 april 2019.

 VEEL SUCCES !

De browser die u gebruikt wordt niet ondersteund
U gebruikt een browser die niet wordt ondersteund door deze website. Hierdoor werken sommige functies mogelijk niet goed. Dit kan leiden tot vreemde weergaven bij het browsen. Update uw browser of installeer een van de volgende browsers om optimaal te kunnen profiteren van deze website