pn005134

Een betere verkeersveiligheid voor iedereen

Michelin wil graag meer doen in een poging om het aantal verkeersslachtoffers te verminderen.

moto edito landing page road safety help and advice

moto edito landing page road safety help and advice

De uitdaging om onze wegen veilig te maken

Bij verkeersongevallen komen jaarlijks 1,2 miljoen mensen om het leven, terwijl circa 50 miljoen mensen gewond raken. Het verkeer is de belangrijkste oorzaak van sterfte onder jongeren. Overheden, internationale organisaties en bedrijven moeten meer doen om het verkeer voor iedereen veiliger te maken en bewustwordingscampagnes en opleidingsprogramma’s ontwikkelen voor alle weggebruikers.

Bewustwordingscampagnes

Michelin zet zich sinds 2004 in voor het Europees Handvest voor Verkeersveiligheid en voor verbetering van de verkeersveiligheid middels bewustwordingscampagnes en opleidingsprogramma’s voor alle weggebruikers. Tot op heden heeft Michelin zich gericht op 15 Europese landen en op Amerika, Afrika en Azië. Zo organiseerde Michelin in 2014 in India, de VS en Brazilië programma’s voor jongeren en mensen die net hun rijbewijs hadden gehaald. In 2015 lag de focus op China.

De Groep is direct betrokken bij internationale organisaties en werkt daar nauw mee samen.

moto edito golden rules help and advice

moto edito golden rules help and advice

De browser die u gebruikt wordt niet ondersteund
U gebruikt een browser die niet wordt ondersteund door deze website. Hierdoor werken sommige functies mogelijk niet goed. Dit kan leiden tot vreemde weergaven bij het browsen. Update uw browser of installeer een van de volgende browsers om optimaal te kunnen profiteren van deze website
IE
firefox 66+
chrome 72+
edge 17+
safari 12+
opera 58+