bike tips and advice what is grip background

WAT IS GRIP?

Grip is het vermogen van de band om te reageren op de eisen die door de fietser worden gesteld, ongeacht de omstandigheden (remmen, tractie of nemen van bochten).

Bij MOUNTAINBIKE en CITY TREKKING banden wordt de grip vooral bepaald door het loopvlakpatroon van de band, de bandenspanning en de samenstelling van het rubbermengsel.

Voor ROAD banden hangt de grip vooral af van de samenstelling van het rubbermengsel, de bandenspanning en de afstemming van deze 2 parameters in functie van het wegdek.

Op nat wegdek is, ondanks de geringe breedte van het contactvlak met de weg (7 tot 9 mm afhankelijk van de bandenmaat), een hoge bandenspanning van ongeveer 7 kg/cm² (of 7 bar) voldoende om de waterfilm op het natte wegdek door te snijden en zo de band grip te geven op de weg.

De browser die u gebruikt wordt niet ondersteund
U gebruikt een browser die niet wordt ondersteund door deze website. Hierdoor werken sommige functies mogelijk niet goed. Dit kan leiden tot vreemde weergaven bij het browsen. Update uw browser of installeer een van de volgende browsers om optimaal te kunnen profiteren van deze website