BANDENBANDEN BEKIJK ALLE BANDENBEKIJK ALLE BANDEN DEALERSDEALERS

Rijtips

MICHELIN winterbanden. Uw veiligheid is onze prioriteit.

31 mrt 2011

MICHELIN winterbanden

MICHELIN winterbanden zorgen voor betere prestaties in winterse omstandigheden(1). Voor een goede stuurprecisie en voor uw veiligheid adviseert Michelin om uw voertuig uit te rusten met vier winterbanden. Zelfs bij lage snelheden zorgt de montage van slechts twee winterbanden voor ervoor dat de wagen niet in balans is en heeft u risico om te slippen. Monteer vier winterbanden voor uw veiligheid en die van uw passagiers. Uw wagen is beter in balans, stabieler en met een betere stuurprecisie.

Betere prestaties met MICHELIN winterbanden (1), wat de weersomstandigheden ook mogen zijn

Of de winters nu zacht of extreem zijn, u moet volledige kunnen vertrouwen op de kwaliteit van uw banden. Uw veiligheid is onze prioriteit. Het MICHELIN wintergamma sluit aan bij uw verwachtingen en zorgt ervoor dat u uw mobiliteit behoudt met een maximale veiligheid op natte, besneeuwde of beijzelde wegdekken. 

Perfect voor europese winters

De MICHELIN winterbanden met het ‘three peak mountain/snowflake’ symbool zijn specifiek ontworpen voor de europese winters. Bij lagere temperaturen blijft de rubbersamenstelling van MICHELIN winterbanden soepel; dit betekent dat de remafstanden aanzienlijk korter worden(1) en de uitmuntende grip u helpt om het voertuig onder controle te houden.

Winterbanden voor grotere veiligheid en betere prestaties

Winterbanden bevatten meer natuurlijk rubber en silicium zodat ze flexibeler blijven bij koude weersomstandigheden. De MICHELIN Alpin bijvoorbeeld, bevat zonnebloemolie voor een betere grip op nat, besneeuwd en beijzeld wegdek. Winterbanden zijn specifiek ontwikkeld voor een optimale werking op koude winterse ondergronden. Ze bieden een kortere remweg, meer trekkracht en een betere controle over het voertuig dan zomerbanden of all season-banden.

Goed om te weten


- De winterband is uw enige contact met de weg.
Het deel van de band dat in contact staat met de weg is nagenoeg even groot als uw hand. De band uw enige contact met nat, besneeuwd of beijzeld wegdek. Kies daarom de band die het beste past bij uw voertuig

- Montage en demontage.
Michelin raadt u aan om de montage, demontage en uitbalanceren van uw winterbanden door een bandenexpert te laten doen. Zij hebben de juiste uitrusting en technieken om u een maximale veiligheid te bieden.

Sneeuwvlok markering

Markeringen in de vorm van een sneeuwvlok op de zijwand van de band geven de positie aan van de "winter" slijtage-indicator - Aanvullend op de standaard profieldiepte van 1.6mm. De "winter" slijtage-indicator geeft een profieldiepte van 4mm aan. Dankzij de MICHELIN 3D-lamellen die doorlopen tot op de profielbodem, behoudt de band zijn winterse prestaties ook bij een profieldiepte onder de 4mm.

Aandachtspunt voor de winter

Als de temperatuur daalt, daalt de bandenspanning ook. Controleer uw bandenspanning dus als het kouder wordt.

Langzaam, langzaam en behoud de controle

Om niet te slippen bij het optrekken, is het essentieel om geleidelijk op te trekken.
(1) in vergelijking met niet-winterbanden

Vind de juiste MICHELIN personenwagenband

Voor het juiste advies hoeft u alleen informatie over uw voertuig of uw bandenmaat in te voeren en uw behoeften aan te geven.

Recent door u bekeken artikelen

Er zijn nog geen recent door u bekeken artikelen

  • PERSONENAUTO
  • 4x4 / SUV
  • BESTELWAGEN - CAMPER
Loader