voiture bannière winter campaign listing header conduite en hiver

ONZE TIPS VOOR WINTERBANDEN

WAT DE WINTER OOK MAG BRENGEN, MICHELIN STAAT VOOR U KLAAR

ONZE TECHNISCHE TIPS VOOR WINTERBANDEN

advice image

advice image

U hebt net uw voertuig voorzien van winterbanden, maar u weet niet hoeveel bandenspanning de banden nodig hebben of hoe u de slijtage kan controleren. Het zijn nochtans tal van zaken waarmee u rekening moet houden om de banden in goede conditie te houden. Zo kan u het risico op ongevallen, als gevolg van het koude weer, verkleinen. De MICHELIN winterbanden gids voorziet u van alle nodig informatie, inclusief de winterbanden wetgeving van Nederland en in het buitenland. U zal in staat zijn om de weg op te gaan met een goed voorbereide wagen!

ONZE TECHNISCHE TIPS VOOR WINTERBANDEN

michelin topic6

michelin topic6

WANNEER WISSEL IK HET BEST NAAR WINTERBANDEN?

Waarom wachten met winterbanden totdat u vastzit in een sneeuwstorm? Volg de gouden regel van winterbanden: als de temperatuur onder + 7°C daalt, is het tijd om te veranderen naar winterbanden.

michelin topic8

michelin topic8

WELKE BANDENSPANNING VOOR WINTERBANDEN?

De bandenspanning is een zeer belangrijk onderdeel van de veiligheid van een auto. Lees verder en ontdek hoe u de juiste druk voor uw winterbanden instelt.
 

michelin topic9

michelin topic9

HOE BERG IK WINTERBANDEN OP?

Het correct opbergen van uw winterbanden is belangrijk om eventuele schade te voorkomen. Hier zijn enkele tips om uw winterbanden op te bergen
.

michelin topic10

michelin topic10

HOE DE SLIJTAGE VAN WINTERBANDEN NAKIJKEN?

Het is van belang om geregeld de slijtage van uw banden na te kijken om zo de veiligheid van uw voertuig te garanderen. Hier zijn een aantal antwoorden op vragen die u over dit onderwerp zou kunnen hebben.
 

michelin topic12

michelin topic12

HOEVEEL WINTERBANDEN HEB IK NODIG?

Heel wat mensen vragen zich af of ze 2 of 4 winterbanden nodig hebben. Ontdek hieronder waarom het beter is om te kiezen voor 4 winterbanden, in tegenstelling tot de vele misvattingen.

 

michelin topic15

michelin topic15

WINTERBANDEN: BELASTING EN SNELHEID IN ENKELE CIJFERS

Heeft u zich ooit afgevraagd wat de belasting en snelheid van winterbanden zijn? Ontdek de antwoorden hieronder!

 

Vind uw perfecte Michelin band in een paar seconden