Wat zijn winterbanden precies?

Sneeuwbanden, winterbanden, contactbanden of modderbanden, ongeacht hoe je ze noemt, deze banden kunnen wel tegen een stootje.

guide drive in snow 2

Wat maakt winterbanden uniek?

 

Winterbanden zijn banden die specifiek zijn ontworpen om veilig te rijden bij temperaturen onder de 7 graden, ongeacht of de weg besneeuwd is of niet.

U kunt ze herkennen aan speciale M+S en/of 3PMSF markeringen op de zijwand van de band.

Eigenschappen van Michelin winterbanden

1. Loopvlak

Loopvlakken van winterbanden zijn eenvoudig herkenbaar aangezien ze meerdere diepe groeven bevatten. Deze groeven worden ook wel lamellen genoemd.

Deze lamellen die zich op het loopvlak van de band bevinden fungeren als het ware als klauwen, waardoor ze optimale prestaties leveren in droge, natte, sneeuwachtige, en ijzige omstandigheden.

Winterbanden hebben betere grip dan zomerbanden bij temperaturen lager dan 7 graden omdat ze zijn ontworpen met:

  • 10 keer meer lamellen
  • 3D zelfblokkerend lamellen tot op de profielbodem, waardoor het rijgedrag wordt verbeterd op droge wegen
  • 10% diepere profielgroeven, voor flexibelere prestaties op gladde wegen

summer sculpture michelin pcy4

winter sculpture michelin alpin

2. Specifieke materialen

Winterbanden verschillen ook van zomerbanden wat betreft de chemische samenstelling van hun rubber. Deze samenstelling is zodanig geformuleerd dat de banden zelfs bij koude temperaturen zacht blijven, voor een betere grip op gladde ondergronden (natte, sneeuwachtige of ijzige omstandigheden).

- Bij lage temperaturen (onder de 7 graden) verhardt het rubber van het loopvlak van zomerbanden, waardoor ze minder grip op de grond leveren.

- De unieke samenstelling van winterbanden stelt ze in staat om flexibel te blijven waardoor ze hun grip op het wegdek behouden.

Waarom zou ik mijn voertuig moeten uitrusten met winterbanden?

Zomerbanden zijn merkbaar minder effectief wanneer het kouder wordt. Het rubber dat door lagere temperaturen wordt verhard, leidt tot mindere grip op de weg. Daarom raden we aan om uw banden te verwisselen zodra temperaturen lager worden dan 7 graden.

Winterbanden zijn ontwikkeld voor de vereisten van het rijden in de winter en zijn gemaakt van materialen die zich aan de kou aanpassen. Of u nu rijdt over droge, natte, besneeuwde of beijzelde ondergronden, hun flexibele rubber gecombineerd met diepe profielen garandeert een betere grip. De wegligging en bestuurbaarheid van het voertuig worden geoptimaliseerd, en de remafstand verkort. 

eb002316

MICHELIN - Double Winter offer

 

Handig om te weten:

Als u slechts af en toe in winterse weersomstandigheden zoals sneeuw of ijs rijdt, dan zijn de banden uit de MICHELIN CrossClimate reeks een perfecte keuze voor u.

Als u echter regelmatig te maken heeft met barre weersomstandigheden, dan biedt de MICHELIN Alpin reeks alles wat u nodig heeft om veilig op uw bestemming te komen.

Andere artikelen

De browser die u gebruikt wordt niet ondersteund
U gebruikt een browser die niet wordt ondersteund door deze website. Hierdoor werken sommige functies mogelijk niet goed. Dit kan leiden tot vreemde weergaven bij het browsen. Update uw browser of installeer een van de volgende browsers om optimaal te kunnen profiteren van deze website