winter campaign detail header

WAT ZIJN VIERSEIZOENSBANDEN?

Vierseizoensbanden kunnen het hele jaar door gebruikt worden, maar dat is niet de enige mogelijkheid.

article topic3

article topic3

WAT ZIJN VIERSEIZOENSBANDEN?

Vierseizoensbanden zijn banden die zowel in de zomer als in de winter gebruikt kunnen worden. In Europa zijn ze over het algemeen meer te vergelijken met winterbanden dan met zomerbanden op het vlak van remmen op droog wegdek, duurzaamheid en brandstofverbruik.

EEN ZOMERBAND DIE GECERTIFICEERD IS VOOR DE WINTER

MICHELIN biedt geen vierseizoensbanden aan, maar in de plaats daarvan ontwikkelden zij een ander type band die speciaal is aangepast aan alle soorten weersomstandigheden. Maak kennis met MICHELIN CrossClimate, de eerste zomerband met een goedgekeurde 3PMSF-wintermarkering (wat staat voor 3 Peak Mountain Snow Flake).

MICHELIN CrossClimate banden zijn ontworpen om in warme weersomstandigheden de prestaties van zomerbanden te leveren en in koude omstandigheden de prestaties van winterbanden voor het optrekken en remmen. Het is de beste keuze voor bestuurders die geregeld geconfronteerd worden met plots veranderende weersomstandigheden en occasionele sneeuwval. MICHELIN CrossClimate heeft een “B&C” etikettering op het vlak van brandstofverbruik die vergelijkbaar is met de meeste zomerbanden (die over het algemeen in de B- of C-categorie terechtkomen).

EEN LAATSTE REISTIP

Dankzij deze innovatie hoeft u noch te wisselen tussen winter- en zomerbanden, noch u zorgen te maken over waar u uw andere sets banden kunt opbergen.

michelin topic1

michelin topic1

MAG IK HET HELE JAAR DOOR MET WINTERBANDEN RIJDEN?

Het kan verleidelijk zijn om het hele jaar door met één set winterbanden te rijden, maar is dit wel een goede oplossing?

michelin topic2

michelin topic2

HET VERSCHIL TUSSEN WINTER- EN ZOMERBANDEN

Als u geen specialist bent kan het moeilijk zijn om het verschil tussen winter- en zomerbanden te zien. Ontdek met deze gids welke band het beste overeenstemt met uw behoeften.

Vind uw perfecte Michelin band in een paar seconden