voiture bannière winter campaign listing header conduite en hiver

HOE DE SLIJTAGE VAN WINTERBANDEN NAKIJKEN?

Het is belangrijk om geregeld de slijtage van uw banden na te kijken om zo de veiligheid van uw voertuig te garanderen. Hier zijn een aantal antwoorden op vragen die u over dit onderwerp zou kunnen hebben.

171113 michelin alpin 6 face flanc min2

171113 michelin alpin 6 face flanc min2

VERSLIJTEN WINTERBANDEN SNELLER DAN ZOMERBANDEN?

Nee, winterbanden verslijten niet sneller dan andere banden. Het rubber is inderdaad verschillend, maar het is vergelijkbaar in duurzaamheid.

WANNEER MOET IK DE SLIJTAGE VAN MIJN WINTERBANDEN CONTROLEREN?

Het uitzicht van uw band moet regelmatig worden gecontroleerd, zoals bijvoorbeeld tijdens het onderhoud van uw wagen. Na 5 jaar moet een bandenspecialist uw banden jaarlijks nakijken. Na 10 jaar moet hij de banden vervangen.

WANNEER MOET IK MIJN WINTERBANDEN VERVANGEN?

Winterbanden moeten vervangen worden wanneer de wettelijke slijtage-indicator van 1.6mm profieldiepte bereikt is. Bovendien geeft, voor MICHELIN winterbanden, een markering in de vorm van een sneeuwvlok op de zijkant van de band de locatie van de slijtage-indicator (4mm profieldiepte) aan. Deze gemiddelde slijtage-indicator is nuttig om gebruikers in een aantal Europese landen met een speciale winterregelgeving te ondersteunen. Dankzij de MICHELIN 3D-lamellen op de volledige profieldiepte kunnen MICHELIN winterbanden echter hun prestaties in de winter behouden onder deze indicator.

EEN LAATSTE REISTIP

Bij het rijden met winterbanden bij koud weer moet u minstens elke maand uw bandenspanning controleren. Verlaag de bandenspanning niet bij het oppompen, dit kan invloed hebben op uw rijprestaties. Bijvoorbeeld: indien een band een bandenspanning van 2 bar heeft bij 20°C, dan zal de bandenspanning 1,8 bar zijn bij 0°C.

michelin topic8

michelin topic8

WAT IS DE BANDENSPANNING VAN WINTERBANDEN? 

De bandenspanning is een zeer belangrijk onderdeel van de veiligheid van een auto. Lees verder en ontdek hoe u de juiste druk voor uw winterbanden instelt.

michelin topic9

michelin topic9

HOE BERG IK WINTERBANDEN OP?

Het correct opbergen van uw winterbanden is belangrijk om eventuele schade te voorkomen. Hier zijn enkele tips om uw winterbanden op te bergen.

Vind uw perfecte Michelin band in een paar seconden