voiture bannière winter campaign listing header conduite en hiver

WAT IS DE BANDENSPANNING VAN WINTERBANDEN

De bandenspanning is zeer belangrijk voor de veiligheid van een wagen. Lees verder en ontdek hoe u de juiste druk voor uw winterbanden instelt.

article topic8

article topic8

PAS DE BANDENSPANNING AAN IN EEN KOUDE OMGEVING

De temperatuur heeft een directe invloed op banden. Als de temperatuur daalt, neemt ook de bandenspanning af! Als u de bandenspanning buiten aanpast, in de omgevingstemperatuur, moet u deze spanning instellen op de aanbevolen druk van de autofabrikant.

PAS DE BANDENSPANNING AAN IN EEN WARME OMGEVING

Let op de omgeving wanneer u de bandenspanning van uw winterbanden controleert. Als u de bandenspanning nakijkt in een warme garage bij een buitentemperatuur onder het vriespunt, moet u wellicht 0,2 bar toevoegen aan de aanbevolen bandenspanning. Dit zal het verschil compenseren en zorgt ervoor dat u het juiste drukniveau bereikt.

WISSEL BANDEN VAN DE ENE AS NAAR DE ANDERE

Als de bandenspanning het enige is wat u maandelijks moet controleren, dan zou het ook goed zijn om beide sets van banden (voor- en achteraan) van de ene as naar de andere te wisselen. Het is aangeraden om dit elke 5.000 tot 10.000 kilometer te doen. Het voordeel van deze omruiling is dat uw banden gelijkmatig verslijten.

EEN LAATSTE REISTIP

Bandenspanning en onderhoud zijn niet de enige elementen die u moet controleren. Een kleine barst op de voorruit kan tijdens de winter bijvoorbeeld groter worden. Daarom moet u zulke schade vóór het winterseizoen laten repareren.

michelin topic10

michelin topic10

HOE KIJK IK DE SLIJTAGE VAN WINTERBANDEN NA? 

Het is van belang om geregeld de slijtage van uw banden na te kijken om zo de veiligheid van uw voertuig te garanderen. Hier zijn een aantal antwoorden op vragen die u over dit onderwerp zou kunnen hebben.

michelin topic15

michelin topic15

KAN IK DE BELASTING EN SNELHEID VAN WINTERBANDEN VERANDEREN? 

Heeft u zich ooit afgevraagd wat de belasting en snelheid van winterbanden zijn? Ontdek de antwoorden hieronder!
 

Vind uw perfecte Michelin band in een paar seconden