winter

Wat is de wetgeving voor winterbanden in Nederland ?

article topic14

Winterbanden zijn niet wettelijk verplicht in Nederland. 

De meest voor de hand liggende reden is dat in veel delen van het land de koude weersomstandigheden zelden zo streng zijn. In sommige delen van het land zijn de omstandigheden echter erger waardoor u sneller naar winterbanden zal moeten grijpen.
De tweede reden is te wijten aan de onregelmatige sneeuwval en ijs op de wegen. De meerderheid van de bestuurders zal het risico niet nemen om de wagen te nemen bij slechte weersverwachtingen.

Het gebruik van sneeuwkettingen in Nederland is verboden.

EEN LAATSTE REISTIP

Wilt u problemen met uw verzekeraar vermijden? Zorg er dan voor dat uw winterbanden correct gemonteerd zijn volgens de specificaties van de wagen.

Deze artikelen zijn mogelijk interessant voor u

Wat is de wetgeving voor winterbanden in het buitenland?

WAT IS DE WETGEVING VOOR WINTERBANDEN IN HET BUITENLAND?

In Nederland zijn winterbanden niet wettelijk verplicht. Maar bent u er zeker van dat u de wetgeving van Europa kent voor uw volgende skireis?
 

Wanneer wissel ik het best naar winterbanden?

WANNEER WISSEL IK HET BEST NAAR WINTERBANDEN?

Waarom wachten met winterbanden totdat u vastzit in een sneeuwstorm? Volg de gouden regel van winterbanden: als de temperatuur onder + 7°C daalt, is het tijd om te veranderen naar winterbanden.

Auto Hoofdartikel winter tyre Tips en advies

HOEVEEL WINTERBANDEN MOET IK OP MIJN VOERTUIG MONTEREN?

Veel automobilisten vragen zich af hoeveel winterbanden ze moeten aanschaffen. Moet ik 2 of 4 winterbanden op mijn voertuig monteren?

Vind uw perfecte Michelin band in een paar seconden