background reglementation

Bestgewaardeerde banden:
Michelin harkt opnieuw prijzen binnen in 2019

 

Innovatie is onderdeel van Michelin’s DNA. Dankzij ons beleid van voortdurende innovaties zijn wij in staat om oplossingen te bieden die het best passen bij de behoeften van onze klanten op de lange termijn. Al 130 jaar lang komt Michelin met nieuwe manieren om mobiliteit te vereenvoudigen door het aanbieden van banden en diensten die aan de daadwerkelijke behoeften van klanten voldoen. Onze banden worden regelmatige getest door onafhankelijke, internationale tijdschriften die ranglijsten opstellen van de beste banden in verschillende categorieën.

De resultaten van enkele van deze bandenvergelijkingstesten kunt u hieronder vinden:

Recent ontvangen onderscheidingen in vergelijkende testen:

Categorie winterbanden:

MICHELIN Alpin 6

 

alpin 6 award adacnl

Categorie All season banden:

MICHELIN CrossClimate+

ccp nl

Categorie winterbanden:

MICHELIN Pilot Alpin 5

pa5 awards nl

MICHELIN Fabrikant van het jaar - Winter 2020

AutoBild uitgave 41/2020, 3 vergelijkende testen gepubliceerd in 2020, 1ste plaats voor Michelin voor beste prestaties op droog, nat en besneeuwd wegdek voor de volgende gamma’s:  MICHELIN Pilot Alpin 5, MICHELIN Alpin 6.

michelin bester herst winter ab412020 nl 2
Auto Hoofdartikel pn002578 Tips en advies

De prestatietypen die het meest worden getest luiden als volgt:

  • Prestaties op droge wegen: remmen, gedrag
  • Prestaties op natte wegen: remmen, gedrag, grip in bochten, aquaplanning
  • Brandstofverbruik
  • Comfort: rollend geluid en rijcomfort
     

Voor winter- en all season banden worden tests uitgevoerd op sneeuw en zwart ijs: mobiliteit, remmen, gedrag, grip in bochten

Onafhankelijk uitgevoerde testen: een garantie van kwaliteit voor ranglijsten met de beste banden op de markt

Elk jaar publiceren persorganisaties (bijv. Autobild, Argus, AutoExpress, enz.), automobilistenverenigingen (ADAC, TCS, OAMTC, enz.) en consumentenverenigingen (Que Choisir, Which, enz.) de resultaten van uitgevoerde testen met verschillende merken en typen banden.

Voor elke categorie (sport, touring, eco, all-terrain, enz.) en elk seizoen (zomer, winter, all season) vergelijken de testers de prestaties van banden van verschillende merken en stellen zodoende een ranglijst op, gebaseerd op klantverwachtingen. Om dat te doen kiezen ze een voertuig met een bandenmaat die het dichtst in de buurt komt van die van de gemiddelde consument. Dit voertuig wordt vervolgens voor alle testen gebruikt.

De organisaties zijn niet gelieerd aan fabrikanten, waardoor de resulterende ranglijsten en bandenvergelijkingen compleet objectief en onafhankelijk zijn.

De testen worden uitgevoerd door professionele chauffeurs op gesloten testbanen om zo de veiligheid van de testers te garanderen.

Het is belangrijk om te bedenken dat momenteel de meeste testen worden uitgevoerd met nieuwe banden. Er zijn maar weinig testen die worden uitgevoerd met gebruikte banden, en er zijn slechts enkele organisaties die de levensduur van banden meten.

De browser die u gebruikt wordt niet ondersteund
U gebruikt een browser die niet wordt ondersteund door deze website. Hierdoor werken sommige functies mogelijk niet goed. Dit kan leiden tot vreemde weergaven bij het browsen. Update uw browser of installeer een van de volgende browsers om optimaal te kunnen profiteren van deze website